Hrvatski rukometaši u najtežoj skupini kvalifikacija za Olimpijske igre

Hrvatski rukometaši u najtežoj skupini kvalifikacija za Olimpijske igre

Foto: Hina

RASPLET Europskog prvenstva rukometaša u Poljskoj hrvatskoj reprezentaciji je donio najtežu kvalifikacijsku skupinu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, u kojoj će se, uz Hrvatsku, za dvije olimpijske vize boriti još Norveška, Danska i Bahrein.
 
Kriterij za određivanje kvalifikacijskih skupina bili su plasmani na prošlogodišnjem SP-u u Dohi, gdje je Hrvatska osvojila šesto mjesto, te plasmani na kontinentalnim prvenstvima. Hrvatska je smještena u skupinu s petoplasiranom reprezentacijom sa SP-a (Danska), četvrtoplasiranom s EP-a (Norveška) i brončanom s Azijskog prvenstva (Bahrein).
 
Njemačka se kao europski prvak pridružila Brazilu, Francuskoj, Argentini, Kataru i Egiptu kao jedan od šest izravnih sudionika olimpijskog turnira, dok će se za preostalih šest mjesta boriti 12 reprezentacija na tri kvalifikacijska turnira koji će biti održani u terminu od 7. do 10. travnja ove godine.
 
Od mogućih pet olimpijskih nastupa hrvatski rukometaši nisu bili samo na OI u Sydneyju 2000. godine, 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni osvojili su zlatne medalje, 2012. u Londonu su bili brončani, a 2008. u Pekingu završili su četvrti.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za mjesto na svojim petim Olimpijskim igrama morat će nadmašiti Dance ili Norvežane te autsajdera ove kvalifikacijske skupine, reprezentaciju Bahreina. Domaćini turnira bit će naknadno određeni.
 
Kvalifikacijski turnir 1: Poljska, Makedonija, Čile, Tunis
 
Kvalifikacijski turnir 2: Španjolska, Slovenija, Iran, Švedska
 
Kvalifikacijski turnir 3: HRVATSKA, Danska, Norveška, Bahrein
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara