Hrvatski tenisači domaćini Ekvadoru

Tekst: S.T.
Foto: AFP

HRVATSKA Davis cup reprezentacija saznala je protivnika u prvom kolu Svjetske kupine sljedeće godine. U goste nam dolazi Ekvador, povratnik u "prvu ligu".

"Za suparnika smo dobili jednu od dvije reprezentacije koju smo priželjkivali, i to kod kuće. Dakle, želje su nam se ispunile. Reći bilo što drugo osim toga da smo favoriti i da bismo trebali pobijediti bilo bi glupo. Od odgovornosti ne bježimo i očekujemo pobjedu. Što se tiče podloge nju ćemo izabrati nakon dogovora s igračima. Uzet ćemo ono što nama najviše odgovara", rekao je izbornik reprezentacije Goran Prpić.

Hrvatska je bila nositelj, a za suparnika je dobila momčad koja je u kvalifikacijama svladala Brazil 3:2. Kako do sad nismo igrali s Ekvadorom, ždrijeb je odlučio da će Hrvatska biti domaćin. Igra se od 5. do 7. ožujka sljedeće godine, a HTS u sljedećih mjesec dana mora odlučiti koji će grad biti domaćin.

"Braća Lapentti, Nicolas i Giovanni, su najbolji igrači Ekvadora. Bit ćemo favoriti, pogotovo ako budemo pojačani Marijom Ančićem, a i to što igramo kod kuće je već ogromna prednost. Vrlo vjerojatno ćemo se odlučiti za malo bržu podlogu, jer njihov glavni adut, Nicolas Lapentti, je ipak najbolji na zemlji", rekao je Marin Čilić.

Ako pobijedi Ekvador Hrvatska će u četvrtfinalu od 9. do 11. srpnja (od tjedan nakon Wimbledona) igrati s boljim iz susreta Srbija - SAD. Ako to bude Srbija igrat će se u Hrvatskoj, a ako suparnik bude SAD naša reprezentacija ide u goste.

Najjači par prvog kola će biti susret Švicarske sa Federerom protiv Španjolske. Još se sastaju Francuska - Njemačka, Rusija - Indija, Švedska - Argentina, Srbija - SAD, Čile - Izrael i Belgija - Češka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara