Hrvatski teškaš stopama Muhammada Alija

MARIO PRESKAR, hrvatski teškaš, nastupit će na turniru Golden Gloves, najcjenjenijem amaterskom turniru na svijetu na kojem su svojevremno pobjeđivali Muhammad Ali, Rocky, Tyson i Foreman.

Turnir Golden Gloves održava se od 1923. godine, a pobjednici tog turnira u Americi cijenjeni su kao i Olimpijski pobjednici. Turnir počinje u siječnju 2003. i završava u travnju iste godine.

Preskarov sponzor Frank de Prisco predložio je mladom teškašu da se okuša u amaterskim borbama prije nego postane profesionalni boksač, što se planira za jesen 2003., na što su pristali i Preskar i njegov trener Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Prisco smatra kako će to biti izvrsna prilika za Preskara da pokaže svoje mogućnosti, dodajući kako se Mario ne može usporediti ni sa kim. ˝Takav talent je teško naći, on je bolji nego što su Tyson, Lewis i Hollyfield bili u njegovim godinama˝, izjavio je.

Nakon samo 2 tjedna u New Yorku Preskar je postao meta velikih managera, poput Don Kinga i Cedrica Kushnera, a stekao je i poštovanje svojih kolega u dvorani u kojoj trenira.

Možda bi bilo malo pretenciozno reći da je Preskar postao ˝strah i trepet˝ suparnika, ali činjenica je da mu je sve teže pronaći sparing-partnera. U tome prilog ide vijest da je jednom suparniku slomio ruku.

Posljednja ˝žrtva˝ talentiranog hrvatskog teškaša bio je jugoslavenski profesionalac Jovan Pudar, koji iza sebe ima 17 profesionalnih borbi, a naš mladi ˝amater˝ga je doslovce razbio.

                                 Fotografije Maria Preskara: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara