Hrvatski ženski trojac na PIRogovo Cupu u Moskvi

Tekst: S.T.
Foto:

HRVATSKU će na PIRogovo Cupu u Moskvi predstavljati ženski jedriličarski klub Frapa sa svojim poznatim trojcem Tihanom Tadinec (kormilar), Nevenkom Ćuk (trimmer glavnog jedra) i Natalijom Matošić (trimmer prednjeg jedra).

Djevojke će se natjecati od 25. do 27. rujna u kategoriji Woman's Match Race – grade 3. Prijavljeno je osam ekipa, a ukupni nagradni fond je deset tisuća dolara. Natjecanje se odvija u organizaciji PIRogovo Yacht Club-a, Yacht magazina i Ruskog jedriličarskog saveza na umjetnom jezeru Klyazma, a ekipa Frape tamo je otišla po pozivnici Hrvatskog jedriličarskog saveza.

"U jedriličarskom svijetu već je poznato da ženski jedriličarskih ekipa ima izuzetno malo u Hrvatskoj, ali ekipe koje se natječu imaju kvaliteti i to se cijeni u inozemstvu. Nadamo dobrom natjecanju, ali i visokom plasmanu jer ipak smo jedina ekipa koja ovih dana predstavlja Hrvatsku u jedrenju u Moskvi. Također, ovim putem pozivamo hrvatsku javnost da navijaju za nas jer je svaka potpora novi vjetar u leđa", izjavila je Tadinec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara