Hrvatskoj igra samo pobjeda

VEČERAS u Bochumu i Oberhausenu pada definitivna odluka: tko ide u polufinale Europskog prvenstva, a tko odlazi kući i ostaje bez Olimpijskih igara.

Da bi se zadovoljila regularnost natjecanja, oba susreta se igraju u 20:45.

Hrvatskoj igra isključivo pobjeda jer matematika je jasna: pobjeda u Bochumu nad Italijom, uz uvjet da ne završi neodlučeno u Oberhausenu.

Dva osnovna problema cijelo vrijeme prate našu reprezentaciju u Njemačkoj, a to su umor i čest pad koncentracije. Vjerujemo da je Novoselac uspješno natjerao igrače da zaborave prethodne dvije utakmice i "nabrijao“ ih na pobjedu.

Cijeli stručni stožer, svi igrači, pa i naša sportska javnost smatraju da Hrvatska može savladati Italiju. Neki segmenti igre iz prve dvije utakmice ukazuju da Hrvati imaju kvalitetu.

Podsjećamo, Italiji je dovoljan neriješen rezultat. No, i oni bi se u tom slučaju morali oslanjati na rezultat druge utakmice, točnije, Srbija i Crna Gora ne bi smjela pobijediti.

Utakmicu najbolje najavljuje sam izbornik Novoselac, obraćajući se našim, i po prvi put, inozemnim novinarima. Talijanski novinar inzistirao je na pitanju o obrani koja je u dvije utakmice primila 4 pogotka (najviše u našoj grupi). Novoselac odgovara: "Obrana počinje od napadača, a ne s posljednjom linijom. Nisu oni krivi, već cijela momčad. Uostalom, mogla je Italija primiti pet komada protiv Bjelorusije. Talijani nemaju rješenja kad se pritisne njihova zadnja linija. To su pokazali protiv Bjelorusije, a još više u završnici susreta sa SCG.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kartonirani Darijo Srna će mjesto prepustiti Buljatu, a ozlijeđenog Pranjića zamijenit će Mikulić.

Naš izbornik je o Talijanima dodao: "Možda ćemo ovaj put s manje prigoda stići do pobjede. Talijani nisu pokazali vrijednost poput one u pripremama kad su sa 4:0 svladali Švedsku. Neigranje Gilardina za njih je veliki hendikep.“

Veliku ulogu će igrati prethodna dva dana odmora. Sve reprezentacije su vrlo iscrpljene, a to najbolje ocrtava Marko Babić rekavši da su igrači protiv Bjelorusije zadnjih 20 minuta jedva stajali na nogama.

Utakmicu Hrvatska – Italija sudi Layec iz Francuske.

Vjerojatni sastavi:
HRVATSKA: Šarlija – Ješe, Lučić, Drpić – Buljat, Šafarić, Babić, Mikuluć – Kranjčar – Ljubojević, da Silva.
ITALIJA: Amelia – Zaccardo, Bovo, Bonera, Moretti – Pinzi, Donadel, De Rossi, Del Nero – Caracciolo, Sculli.

U drugom susretu, u isto vrijeme, sastaju se Bjelorusija i SCG. Ukoliko Hrvatska pobijedi Italiju, neodlučen rezultat utakmice u Oberhausenu odveo bi obje reprezentacije u polufinale. Hoće li "istočnjaci“ odigrati fer utakmicu ili će jednim uhom biti u Bochumu? Saznat ćemo iza 22:30.

Matko Rak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara