Hrvoje Čale: Kritike me nikada nisu dirale

Hrvoje Čale: Kritike me nikada nisu dirale

"UVIJEK sam držao samo do mišljenja svog trenera, ono što on kaže meni je bilo najvažnije. O mojim se igrama pisalo vrlo kritički, ali me to nije pogađalo. Samo trenerovo mišljenje smatram bitnim." - spremno je odgovorio Hrvoje Čale kada smo ga upitali koliko su oštre kritike kumovale njegovoj igračkoj krizi, ako naravno uopće smatra da je kroz nju prošao.

Nekad je Hrvoje Čale bio nezamjenjiv u Dinamu Josipa Kužea, Slaven Bilić regrutirao ga je zajedno s Ćorlukom i Modrićem u seniorski dres, no ozljeda koju je prešutio u čast Arsenala, udaljila ga je s terena, kao i od "velike" reprezentacije.

Dolaskom Branka Ivankovića Dinamov lijevi bek dobio je novu priliku, i nema sumnje kako ju je Čale zaslužio. No, u jednakoj je mjeri svjestan da tu priliku mora iskoristiti, ova sezona njegova je biti ili ne biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno smatram da nisam daleko od reprezentativne forme koju sam nekad prikazivao. Nedostaje tek malo kondicije i čvrstine. Moram reći da sam zaista naporno radio tijekom priprema, dao sam zaista sve od sebe. Svjestan sam da mogu i mislim da je toga svjestan i moj trener." - nastavlja.

Čale se u četvrtak ujutro našao na streljani medija zajedno s Gordonom Schildenfeldom, zatim vaterpolskim Duduom, kako je Neven Cvijanović tepao Dubravku Šimencu te pjevačicom Lanom Klingor. Svi su oni, naime, uz "sveti klub" podržali humanitarnu akciju Kvadrat mina za kvadrat mira", u čiji će fond ići po deset kuna od svake prodane ulaznice za susret poluzavršnice Kupa između Dinama i Hajduka. Za Čalu je participacija u toj akcija od posebnog značaja, obzirom da je njegova majka rodom iz Škabrnje te je upoznat koliku zapravo prijetnju predstavljaju nerazminirana područja. A takvih je u Hrvatskoj riječju - previše.

"Zdravko Mamić ima veliko srce, kada su u pitanje ovakve akcije. Osobno ću pomoći kad god mogu i mislim da bi svi koji imaju mogućnost trebali dati ruku." - podvukao je Šimec, prije negoli je ispričao vic o Hajdukovcima koji prvenstvo osvajaju samo na Play stationu.

No, Dinamo će prije Hajduka dočekati Osijek. I baš kao što je Dinamov dvojac uglas rekao; opuštanja ne smije biti. Prednost nad Hajdukom čini se ogromna, ali samo jedan mali kiks može Dinamo vratiti na početak.

"Ne smije se dogoditi da uđemo u susret kao što smo to napravili u Varaždinu. Iznenadili su nas pošteno, no poslije nisu imali nikakvih šansi. Bez obzira na sve, mi moramo nastaviti pobjednički niz." - reći će Čale.

Schildenfelda je, međutim, uhvatila amnezija kad su u pitanju susreti s Osijekom u dresu Šibenika. No, tvrdi da nema dvojbi kako će subotnjem susretu pristupiti maksimalno ozbiljno, makar  se ne nada prevelikom poslu u obrani, sudeći po onome što je ove sezone prikazao osječki napad.

 "Da, ne sjećam se baš jesenskih utakmica s Osijekom, ali mogu reći da se Dinamo uvijek sprema za najteže. Ne volim govoriti unaprijed, analizirat ćemo poslije utakmice. Taktika je posao našeg trenera i on taj posao izvrsno obavlja. Naše je da njegove ideje prenesemo na teren." - ističe Šifa.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara