HTV ostao bez još jednog novinara: Jura Ozmec preselio na Sportsku televiziju

Foto: Nenad Dugi/Cropix

SPORTSKA redakcija HTV-a ostala je bez još jednog dugogodišnjeg novinara. Jura Ozmec preselio je na Sportsku televiziju gdje će biti glavni urednik.

Sportska televizija će biti specijalizirani sportski kanal koji će se moći gledati u cijeloj Hrvatskoj. Stopostotni vlasnik je Hrvatski olimpijski odbor, a emitiranje bez ikakvog ograničenja počinje sukladno zakonskim okvirima koji počinju teći od objavljivanja odluke Vijeća za elektroničke medije u Narodnim novinama.

"Sportska televizija je izazov koji se događa jednom u karijeri. Mogućnost da svojim znanjem i iskustvom doprinesem projektu koji će promijeniti sliku hrvatskog sporta, više je od samog posla. A odgovornost pa i zadaća je još veća, zna li se da će Sportska televizija biti prva televizija na svijetu koja je pokrenuta nakon preporuke Međunarodnog olimpijskog odbora da nacionalni olimpijski odbori trebaju imati svoje televizije“, prenosi Ozmecovu izjavu stranica HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozmec je u svojoj bogatoj novinarskoj karijeri obnašao dužnost urednika Sportskog programa na HTV-u, a od 2003. je predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara.

„Sportska televizija unosi novu živost ne samo u hrvatski sport, već u cjelokupan hrvatski medijski prostor, jer to nije i neće biti samo televizija prijenosa, već televizija sportskih vijesti iz svih hrvatskih sportskih cjelina i cijelog svijeta sporta, s pregršt priča o sportu i oko sporta.  Mala, ali ekipa iznimnih profesionalaca i entuzijasta, od trenutka dobivanja koncesije intenzivno radi na oživotvorenju programske sheme, upravo se dogovaraju prvi ugovori o prijenosima, krenula su snimanja prvih emisija, užurbano se radi na više kolosijeka", dodao je Ozmec i najavio da će uskoro biti organizirana audicija za mlade novinare.

Iz sportske redakcije HTV-a su tako u osam mjeseci otišla tri iskusna novinara. Željko Vela i Marko Šapit su nakon završetka Svjetskog prvenstva u nogometu preselili na kabelsku televiziju Arena Sport, a sad je otišao i Ozmec. Osim toga, HTV je krajem prošle godine podijelio nekoliko otkaza honorarnim novinarima od kojih su neki poput Maroja Ivandića radili po nekoliko godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara