I Blanka mora na operaciju štitnjače

PROBLEMI sa zdravljem naše najbolje atletičarke nastavljaju se. Naime, otkriveno je kako boluje od iste bolesti od koje je bolovala i Janica Kostelić, pa će u idućih nekoliko dana boraviti u Zagrebu gdje će operirati štitnjaču. 

Radi se o hipertireozi, odnosno poremećaju rada štitnjače koja luči višak hormona, pa je u konzultaciji s lječnicima odlučeno da se problem sa štitnjačom riješi operativnim zahvatom kojeg će početkom idućeg tjedna u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica izvršiti docent Vlado Bedaković, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Blanka Vlašić na pressici je podsjetila da je 21. siječnja 2004. Janica Kostelić išla na operaciju štitnjače, a "ona joj je najbolji primjer da se ovo stanje može preboljeti i vratiti u svjetski vrh".

"Trebalo nam je vremena da se priberemo od dana kada smo saznali za Blankine zdravstvene probleme. Pokušali smo je liječiti konzervativnim metodama, trenirati pod kontrolom, ali se na pripremama u Budimpešti pokazalo da ne može podnijeti maksimalne napore", rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mnogo žena živi sa sličnim problemom. Kod mene je utvrđen blaži oblik, ali sportaš mora biti potpuno zdrav da bi ostvario maksimum. Nisam mogla probijati svoje granice i sada problem moram operativno riješiti. U životu ima i gorih stvari, a kad mi se zdravstveni status vrati u normalu počet ću s treninzima", kazala je Blanka.

Njezin trener Bojan Marinović rekao je da Blanka ima tek 21. godinu i da je pred njom velika sportska karijera, ali je zdravlje na prvom mjestu zbog čega će se s ozbiljnim treninzima započeti tek nakon potpunog oporavka

Inače, postoperativni oporavak obično traje osam dana, a lječnici vjeruju da bi Blanka za dva mjeseca mogla početi trenirati s maksimalnim intezitetom.

Naša najbolja atletičarka prve je probleme sa zdravljem osjetila uoči Olimpijskih igara u Ateni, no sve se pripisivalo napornim treninzima i virozi. Blanki je na poluvremenu rukometnog finala u Ateni čak i pozlilo, no tada su pretrage pokazale kako se radi o manjku željeza u krvi i iscrpljenosti.

Prije tjedan dana Blanka se iznenada vratila s priprema u Budimpešti kako bi obavila dodatne pretrage, koje su nažalost pokazale kako Blanka mora na operaciju.

Nadamo se kako će se i Blanka oporaviti brzo poput Janice, te nastaviti s nastupima na atletskim natjecanjima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara