I Josip Šimunić, uz još dva Herthina nogometaša, sudjelovao u prijevari?

I Josip Šimunić, uz još dva Herthina nogometaša, sudjelovao u prijevari?

HRVATI Milan, Filip i Ante Šapina, uhićeni zbog upletenosti u veliku aferu namještanja nogometnih rezultata na kladionicama koja je potresla njemački sport, tijekom istrage spomenuli su kako su u sve umiješana i trojica Herthinih nogometaša – Josip Šimunić, Alexander Mandlung i Nando Rafael.

Navedena trojka, prema riječima braće Šapina, bili su česti posjetitelji njihovog lokala King. Jesu li bili zaista samo posjetitelji ili su i oni upleteni u aferu, kako tvrde uhićeni Hrvati, otkrit će istraga.

Direktor Herthe Dieter Hoeness izjavio je kako trojica prozvanih igrača tvrde da nemaju ništa s kladioničarskom aferom. Hrvatski reprezenativac Šimunić i Madlung su mu priznali da su posjećivali King, ali njih se, kako je rekao, ne može optuživati samo zato što su bili u kafiću. Hoeness je najavio da će sva trojica igrati na nedjeljnoj utakmici protiv Bayerna.

Ante Šapina, koji se nakon uhićenja braće Milana i Filipa sam predao policiji, izjavio je za magazin Focus kako je utakmica njemačkog kupa između Herthe i Braunschweiga, igrana 22. rujna 2004. godine bila namještena, te da su namještanju sudjelovali navedeni nogometaši.

Naime, berlinska Hertha iznenađujuće je izgubila s 2:3 od trećeligaša Eintrachta iz Braunschweiga. U zadnjoj minuti utakmice Madlung je postigao autogol, a u igru je ušao samo tri minute ranije.  Ante Šapina tvrdi kako je zajedno sa svojim kladioničarem na ovoj utakmici zaradio nešto više od 90.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački sudac Robert Hoyzer priznao je da je sudjelovao u namještanju rezultata triju utakmica koje je sudio i na koje se osobno kladio. Hoyzer (25) je ponudio ispriku i obećao punu suradnju sa istražnim organima u najvećoj aferi u njemačkom nogometu u zadnjih 30 godina.

Hoyzer je za Focus izjavio da je zaradio 60.000 eura, što je 10.000 više nego što je ranije priznao. 

Milan Šapina izjavio je jučer da je se mnogo puta kladio, te da zna da je se i Hoyzer kladio. Kaže da je njegovo klađenje bezazleno, dok, kao tvrdi, novi iskazi neće ići u prilog sucu Hoyzeru. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara