I Juventus uklanja atletsku stazu sa stadiona

TALIJANSKI prvak Juventus obznanio je plan za preuređenje svog stadiona Delle Alpi, na kojem će se ukloniti atletska staza i dodati posebne VIPlože.

Izvršni direktor Juventusa Antonio Giraudo najavio je radove na stadionu koji je izgrađen za SP 1990., novac je osiguran, a preostalo je još dobiti privolu gradskih vlasti Torina.

Giraudo je kazao kako će vanjski oblik stadiona ostati isti, no unutrašnjost Delle Alpia doživjet će velike preinake, počevši od kapaciteta, koji će se sa 70.000 sjedalica smanjiti na 35.000.

´Stadion nije zadobio povjerenje pristalica Juventusa i Torina, zbog veličine i odsustva atmosfere, pa je doista bila rijetkost da bude ispunjen dokraja. Zbog atletske staze teren je jako udaljen, a tu su i problemi sa pregledom jer mnogi iz prvih redova tribina ništa ne vide zbog reklama´, kazao je Giraudo.

Atletska staza zapravo je beskorisna na Delle Alpiu jer ne postoje staze za zagrijavanje, pa je dosad održano samo nekoliko velikih atletskih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako će se kapacitet za gledatelje upola smanjiti, predviđeno je novih 200 VIP-loža za 2000 sponzora i prijatelja kluba.

Uz renoviranje stadiona, u koje će se do 2006. utrošiti 110 milijuna eura, Juventus planira i gradnju posve novog trening-centra za 130 milijuna eura.

Dok se renovira Delle Alpi, Juventus će svoje utakmice kao domaćin igrati na starom Comunaleu, a Torino na Filadelfiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara