I mlada Hrvatska kreće na Euro: Milin pozvao 12 igrača Dinama

I mlada Hrvatska kreće na Euro: Milin pozvao 12 igrača Dinama

Foto: Hina

EUROPSKO nogometno prvenstvo tek će završiti, a već kreće europska smotra U19 reprezentacija u Njemačkoj. I na ovom natjecanju igrat će Hrvatska izbornika Ferde Milina, koji je objavio popis igrača koje vodi na pripreme.

Ove subote se mlada vrsta okuplja u Zagrebu odakle kreće put Sv. Martina na Muri gdje će se do 9. srpnja pripremati za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a koje je na rasporedu od 11. do 24. srpnja. Hrvatska je na Euru smještena u skupinu B u kojoj će snage odmjeriti s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom. U skupini A su domaćin Njemačka, Italija, Portugal i Austrija.

Mladi hrvatski reprezentativci Euro će otvoriti susretom s Nizozemskom 12. srpnja u 12 sati, tri dana kasnije snage će od 19:30 sati odmjeriti s Francuskom, dok će 18. srpnja, također od 12 sati, zaigrati s Engleskom.


"Napravili smo prošireni popis od 23 igrača od kojih ćemo izabrati 18 najboljih koji će putovati na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Pred nama su pripreme u Sv. Martinu na Muri, bazirat ćemo se na taktici kako najbolje pripremiti momčadi za jaku skupinu u kojoj se nalazimo. Engleska, Francuska i Nizozemska su motivirajući suparnici, spremit ćemo se najbolje što možemo kako bi pokušali ostvariti osnovni cilj da budemo među pet najboljih reprezentacija u Europi", rekao je Milin.

Milin je pozvao: Adriana Šempera, Mateja Hudećeka, Bornu Sosu, Filipa Benkovića, Vinka Soldu, Bojana Kneževića, Davora Lovrena, Karla Plantaka, Nikolu Moru, Ivana Božića, Matiju Fintića i Bornu Borovca (Dinamo), Tomislava Turčina (Rijeka), Karla Leticu (Hajduk), Luku Ivanušeca (Lokomotiva), Kristijana Jakića (Split), Josipa Špoljarića (Osijek), Martina Erlića (Sassuolo), Josipa Brekala (Wolfsburg), Frana Brodića (Club Brugge), Andriju Balića (Udinese Calcio), Silvija Anočića (Roma) te Dominika Martinovića (Rasenballsport Leipzig).

Konačan popis putnika na Europsko prvenstvo bit će objavljen na kraju priprema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara