I posljednji Mamić napustio Dinamo

I posljednji Mamić napustio Dinamo

Foto: Index

DINAMO je i službeno potvrdio da Zoran Mamić odlazi u Saudijsku Arabiju preuzeti trenersku klupu Al Nassra. Zlatko Kranjčar se vraća na Maksimir gdje je već bio trener i jedan od najboljih nogometaša u povijesti kluba.

> Zlatko Kranjčar novi je trener Dinama!

> Mamić može u Saudijsku Arabiju, ali mora se pojaviti na sudu u Osijeku

Mamić je sa sobom u novu avanturu poveo i svoje pomoćnike Damira Krznara i Deana Klafurića, kao i kondicijskog trenera Ivana Štefanića.

Mamićev stožer je u tri godine osvojio tri naslova prvaka Hrvatske, dva Kupa i jedan Superkup, te s Dinamom dva puta igrali u skupinama Europske lige i jednom skupine Lige prvaka. Zoran Mamić je vodio Dinamo ukupno u 143 utakmice (95 prvenstvenih, 19 Kup, 1 Superkup i 28 europskih).

Bio je Dinamov igrač, direktor, trener, menadžer engleskog tipa, a sada je samo optuženik

Podsjetimo, Zoran je 2007. završio igračku karijeru upravo u Dinamu kojeg je par godina ranije preuzeo njegov brat Zdravko. Kada je učvrstio vlast na Maksimir, Zdravko je Zoranu dao ulogu sportskog direktora da bi, nakon uskakanja umjesto smijenjenih trenera u nekoliko navrata, na kraju 2013. preuzeo mjesto glavnog trenera.

Prošle godine u nakon velike akcije USKOK-a protiv Zorana Mamića podignute su optužnice zbog sumnje da je s bratom Zdravkom i Damirom Vrbanovićem oštetio Dinamo i Hrvatsku za više desetaka milijuna eura. Ove godine je zbog istraga i sudskih postupaka Zdravko Mamić službeno napustio mjesto izvršnog predsjednika Dinama i sakrio se u sjenu postavši "savjetnik" kluba. Nešto ranije klub je napustila i Sanda Mamić, koja je bila zaposlena u Dinamovom marketingu, pa je odlaskom trenera, čini se, klub napustio i posljednji član obitelji Mamić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara