I Višnjik pretijesan: Zvižduci Kavranu zbog malog broja prodanih ulaznica

"NE ZNAM zašto su navijači zviždali predsjedniku Saveza Kavranu na početku utakmice i mislim da to nije pitanje za mene. Ja imam dovoljno brige s igračima i ne mogu još i o tome razmišljati", komentirao je Lino Červar jedan od današnjih događaja koji je posebno zanimao novinare.

> Japan nije imao šanse

> Protiv Rusije će biti gadno

Ako izbornik i ne zna zašto su se tribine Višnjika nakon predstavljanja Željka Kavrana prolomile u simfoniju zvižduka, znaju svi ostali. Javna je tajna da su navijači nezadovoljni količinom ulaznica koje su puštene u prodaju u Zadru i koje su, iako ih je bilo više od četiri tisuće, planule u samo dva sata. Kavran je tako postao jedini član hrvatske rukometne delegacije kojem ekspedicija u Zadar neće ostati u ugodnom sjećanju.

Pakleni nikad u boljem ambijentu

Lino Červar zato za Zadrane nije imao ništa osim riječi hvale. "Zahvaljujem navijačima od srca, kako u svoje ime tako i u ime svojih igrača. Ovo danas je bila neviđena atmosfera, praznik sporta i stvarno ne znam kako bi im se mogao odužiti. Kad smo dolazili znali smo da je Zadar grad sporta, grad koji živi za sport, ali nismo mogli ni zamisliti da će nas ovako toplo i spontano dočekati. Navijanje u drugom poluvremenu uopće nije prestajalo", rekao je Červar i priznao da nikad nije vodio reprezentaciju u boljem ambijentu.

Na naš upit hoće li od Saveza tražiti da se naša skupina na Svjetskom prvenstvu koje se iduće godine igra u Hrvatskoj smjesti u Zadar, Lino kroz smijeh odgovara: "Bogami, ako i dalje bude ovako, morat ćemo se preispitati".

Sporedni glumci uskočili u glavne uloge

Nakon navijačkog dočeka, za nekoga dobrog, za nekoga lošeg, razgovor se nastavio o rukometu. Červar kaže da je zadovoljan rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je bio da se izborimo za put u Peking. Problem je što je ova reprezentacija sačinjena od velikog broja igrača koji igraju u inozemnim klubovima i vidi se da mnogi naši glavni igrači nisu svježi. Tu posebno mislim na Metličića i Balića, koji nije igrao mjesec i pol dana zbog ozlijede, što se na terenu i vidjelo. Danas smo se tako našli u situaciji da velik dio tereta moraju ponijeti igrači koji inače nisu u toj ulozi i vrlo sam zadovoljan kako su obavili posao", rekao je Červar i čestitao Japancima na fer i korektnoj utakmici.

Njegov japanski kolega Kiyoharu Sakamaki sportski je čestitao boljoj momčadi. Sakamaki se nije doimao pretjerano razočaranim porazom, vjerojatno ništa bolje nije ni očekivao.

"Bila je to jako teška utakmica protiv jedne reprezentacije koja je ipak svjetski prvak. Kroz cijelu smo utakmicu ponavljali greške u pucačkom dijelu i to nam se odbilo od glavu, a razlog tome je ogroman pritisak od strane Hrvatske u obrani, ali i u napadu", kratak je bio japanski izbornik.

"Rusi su u puno boljoj kondiciji od nas"

U isto vrijeme na istom mjestu, u istoj, ako ne i boljoj atmosferi sa suprotne strane stajat će puno opasniji suparnik.

"Već sada dok tu sjedim i gledam vas, ja razmišljam o Rusiji", priča Lino Červar koji u glavi već kuha taktičke zamke za reprezentaciju koja je, priznaje, fizički puno bolje spremljena od naše.

"Vidio sam da kondicijski djeluju puno bolje od nas i morat ćemo biti jako taktički lukavi. Samo ako im nametnemo našu igru možemo se nadati pobjedi. Neće nam biti lako jer je nakon njihove utakmice s Alžirom sasvim jasno da su u boljoj natjecateljskoj formi od nas", govori Červar bježeći od uloge favorita, iako u trijumf Hrvatske nakon današnje predstave nitko ne sumnja.

Foto: eZadar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara