IAAF Grand Prix miting Zagreb 2003. po mjeri hrvatskh atletičara

MEĐUNARODNI atletski IAAF grand prix miting Zagreb 2003., koji će se 7. srpnja održati u Sportskom parku Mladosti, bit će idealna prigoda za sve naše atletičare da u jakoj konkurenciji vide koliko trenutno vrijede, izjavio je danas na prigodnoj konferenciji za novinstvo direktor mitinga Dražen Kroupa.

Po riječima izvršnog direktora mitinga Željka Grabušića organizatori će napraviti sve da Zagreb zadrži visoko 14. mjestu među organizatorima IAAF mitinga u svijetu. Po njegovom mišljenju ovakvi mitinzi imaju smisla samo ukoliko se na njima hrvatski atletičari mogu ravnopravno natjecati sa svjetskom atletskom elitom.

Glavni menađer mitinga Harald Edletzberger izrazio je uvjerenje da će 205. 000 EURA, koliko su po novim propisima IAAF-a dužni osigurati za nagradni fond atletičara, biti dostatni da miting zadrži nivo koji je imao prošle godine. Edletzberger je najavio da će upravo u disciplinama u kojima nastupaju naši ponajbolji atletičari: skok u vis i bacanje kladiva za žene te 110 s preponama i skok u dalj kod muškaraca nastojati dovesti najistaknutija imena svjetske atletike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša trenutno najbolja atletičarka Blanka Vlašić izrazila je zadvoljstvo nastupom u Zagrebu i zaželjela najjaču moguću konkurenciju, jer nikada do sada na početku sezone nije bila tako spremna. Naime, Blanka je jučer na Memorijalu Nikole Despota po hladnom vremenu preskočila ljestvicu na visini od 195 centimetara, čime je najavila dobru formu i velika očekivanja od ovogodišnje sezone u kojoj vrh forme namjerava postići koncem srpnja i početkom kolovoza. Nije samo Blanka Vlašić jučer briljirala jer je i mladi Jurica Grabušić na 110 s preponama postavio novi hrvatski rekord s respektabilnim vremenom od 13,71.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara