Ian Wright: Defoe je strašan, ali Heskey je bolje rješenje protiv Hrvatske

Tekst: V.B.
Foto: AFP

U SVOJOJ kolumni u Sun-u legendarni engleski napadač Ian Wright prokomentirao je sutrašnji susret Engleske i Hrvatske na Wembleyu.

"Jermain Defoe može ići na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine i postati tamo zlatna kopačka, eto toliko je on kvalitetan. Smatra da ima potencijal za doseći razinu jednog Garyja Linkera, Alana Shearera ili Michaela Owena. Međutim, kada razgovaramo o utakmici protiv Hrvatske, smatram da Defoea treba ostaviti na klupi i pustiti ga da uđe tek u nastavku kada on najčešće i zabija golove", ističe Wright.

"Glavni zadatak svih u reprezentaciji Engleske je plasman na SP u Afriku, a trenutno je suradnja Rooneya i Heskeya upravo fantastična. Samim time, ne trebati gurati Defoea u prvu momčad pod svaku cijenu, pogotovo jer je poznato da Jermain voli zabiti kao đoker. Ipak, samo je pitanje vremena kada će napadač Tottenhama figurirati kao prvi napadač talijanskog stratega", dodao je.

Obožavam Heskeya, on radi strašan posao za reprezentaciju

"Siguran sam da će kad napravi taj iskorak ostati na tom mjestu dugo vremena. Želim da postane napadač na koga se engleski napadači mogu osloniti. Da, upravo smo trebali jednog ovakvog igrača koji će na sebe nabaciti teret strijelca odlučujućih golova za Englesku. Fabio Capello to je prepoznao i zbog toga je on veliki dobitak za ovu reprezentaciju", stoji u članku.

"S druge strane, obožavam Heskeya i smatram da obavlja fantastičan posao za Englesku. Nikada mu to nitko nije priznao, jer se to možda i ne vidi kao kakvi zgodici, ali uistinu je tako. Uz njega je tako lako igrati i nema dvojbe da zaslužuje engleski dres. To podupiru i riječi Waynea Rooneya kako nikada ne bi mijenjao Heskeya za partnera u napadu", napominje tamnoputi napadač.

"Na koncu smatram kako će Engleska svladati Hrvatsku i već u srijedu navečer osigurati nastup na Svjetskom prvenstvu u Africi. Vjerujem da se stopostotni niz Fabia Capella u kvalifikacijama neće prekinuti", za kraj će Wright.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara