Ibišević: U Hoffenheimu imam sve što poželim

Foto: AFP

VEDAD IBIŠEVIĆ gostovao je u četvrtak na internetskom portalu Goal.com. Nogometnu je priču Ibišević počeo sa svojom domovinom.

"Uopće nema zbora da mome bosanskom narodu nogomet mnogo znači. Nismo organizirani kao Nijemci, također, situacija kod nas je mnogo teža za život, ali nogomet ima posebno mjesto. Ako pogledamo u povijesti, uvijek smo imali talentirane i dobre nogometaše, no u praćenju smo ipak okrenuti inozemstvu i najjačim ligama", rekao je na početku Ibišević i nastavio s usporedbom Bundeslige i onog što se događa u njegovoj zemlji:

"Teško je to uspoređivati. U domovini prije svega nedostaje infrastrukture, kao što je put prema Europi težak i dugačak za svaku od tamošnjih momčadi. No, bitno je da se živi za nogomet. Također, osobno nikada nisam igrao u bosanskoj ligi, pa mi je ta usporedba malo teža za objasniti."

Potom se Ibišević okrenuo onom što mu je svakodnevica i što mu je bliže.

"U Bundesligi, mislim, svaki igrač u svakoj utakmici mora dati svoj maksimum. Na to ga prisiljavaju navijači, jer dekor u ovim utakmicama je naprosto veličanstven. Baš svaki stadion na kojem igramo je uvijek rasprodan. Atmosfera je apsolutno inspirirajuća i to je najljepše od svega."

O razlici među najjačim ligama Europe je rekao:

"Ta atmosfera i ispunjeni stadioni na svim utakmicama su ono što Bundesligu čini drugačijom od, recimo, Serie A. Isto tako, u drugim ligama, u pravilu, uvijek isti klubovi stoje na vrhu ljestvice, dok se u Bundesligi svake sezone ta slika mijenja."

Za kraj je Ibišević rekao:

"U Hoffenheimu imam sve što u nogometnom smislu želim. Jak klub iza svega, ali i mir pri treniranju i napredovanju. Uživam ovdje svakodnevno."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara