Ibrahimović: Balkanci padnu čim ih dodirneš

Ibrahimović: Balkanci padnu čim ih dodirneš
"NARAVNO da je trebao biti pogodak, naravno da je Švedska trebala izjednačiti kada je vratar Butina mislio da je lopta sapun koji jednostavno isklizne iz ruku, a Zlatan je bio prvi koji je u tom trenutku naišao. Ali svejedno nećemo suca Ibaneza potopiti u fontani trga Sergels Torg, jer sudac nikada nije kriv kada je utakmica izgubljena."

Tako počinje osvrt na utakmicu izmedu Hrvatske i Švedske u sportskom dijelu lista Dagens Nyheter. Početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo noćna su mora za Šveđane, tvrdi list, dodavši kako su snovi besplatni, a noćne more koštaju. Izgubiti utakmicu na domaćem terenu od najvećih konkurenata je nešto najgore što se moglo dogoditi za Švedsku. Hrvati su Šveđanima dali nekoliko sekundi dugu lekciju o slobodnom udarcu, Darijo Srna je bio učitelj, a to je bio uistinu perfektan i prekrasan pogodak, zaključuje novinar Dagens Nyhetera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istovremeno se švedski izbornik Lars Lagerbäck proziva za poraz pred 40.023 gledatelja na Ullevy stadionu, iako se on žali na poništeni zgoditak.

"Naročito sam razočaran što nam pogodak nije priznat. Butina je ispustio loptu bez da ga je netko dotaknuo. Pa i sam pomoćni sudac je priznao zgoditak. Hrvati su igrali jako disciplinirano i sve površine terena za nas su bile zatvorene. Nisam zadovoljan nastupom svojih igrača u prvom poluvremenu, ali u drugom smo imali nekoliko dobrih šansi i zapravo smo dominirali utakmicom. Hrvati osim pogotka iz slobodnog udarca nisu ništa drugo pokazali. Ispred nas je još puno utakmica i jos uvijek imamo šansu pobijediti u našoj skupini", rekao je Lars Lagerbäck.

"Bio je pogodak, nisam niti taknuo. vratara U svakom slučaju, ne prije nego je ispustio loptu. Progutao sam razočaranje i potapšao protivničkog igrača, sudac je već presudio i nije vrijedilo protestirati. Čim ih dodirneš oni padnu, takvi su Balkanci i od njih treba učiti", bio je komentar utakmice "Šveđanina" Zlatana Ibrahimovića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara