IDORA HEGEL DEVETA

Pobjedom Amerikanke Angele Nikodinove u Pittsburghu je završen prvi seniorski Grand Prix u umjetničkom klizanju na kojem je naša najbolja klizačica Idora Hegel osvojila deveto mjesto.

Nakon stanke od dvije godine Nikodinova je na Smart Ones Skate America najbolje izvela slobodan program u kojem je suce zadivila izražajnošću pokreta i sjajnom koreografijom.

Vodeća nakon kratkog progama mlada Japanka Miki Ando morala se zadovoljiti trećim mjestom, jer je pala kod četvostrukog skoka (salhowa), ali i kasnije kod trostruke kombinacije i na kraju imala tek šesti slobodni program.

Naša Idora Hegel, kojoj je ovo prvi nastup na tako eitnom nadmetanju, korektno je izvela svoj slobodni program i za jedno mjesto popravila plasman nakon kraktog programa. Nažalost i dalje ima teškoća s bolovim u desnom gležnju, zbog čega je upitan njezin nastup na drugom Grand Prixu, koji će se od 4. do 7. studenoga održati u Japanu.

Organizatori su imali velikih probema za vrijeme natjecanja sportskih parova, jer je Tatjana Totmjenina iz Rusije nezgodno pala i glavom udarila o led nakon čega je prevezena u bolnicu. Tako su višestruki prvaci svijeta Totmjanina i Marinin ostali bez plasmana, iako su uvjerljivo vodili nakon kratkog prigrama. Kod plesača nije bilo promjena u redoslijedu i domaći par Belbin-Agosto je zabilježio prve bodove.

Rezultati klizačica nakon slobodnog programa:

1. Nikodinova (SAD) 149.50 bodova

2. Phaneuf (Kanada) 144.40

3. Ando (Japan) 142.64....

9. Hegel (Hrvatska) 116.98 itd.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporski parovi nakon slobodnog programa:

1. Zhang - Zhang (Kina) 166.86

2. Obertas ? Slavnov (rusija) 166.26

3. Inove - Baldwin (SAD) 158.10

Plesni parovi nakon slobodnog sastava:

1. Belbin ? Agsto (SAD) 212.87

2. Chait ? Sakhnovski (Izrael) 204.32

3. Wing ? Lowe (SAD) 178.60.

(Hina)xch yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara