Idora Hegel može osvojiti zlatnu piruetu Zagreba

Idora Hegel može osvojiti zlatnu piruetu Zagreba
NA OVOGODIŠNJEM međunarodnom natjecanju u umjetničkom klizanju 37. zlatnoj pirueti Zagreba, što će se od 12. do 14. studenoga održati u Ledenoj dvorani Doma sportova, nastupit će 23 klizačice, 21 klizač i 10 plesnih parova iz 25 zemalja sa četiri kontinenta, izjavila je danas na prigodnoj konferenciji za novinstvo predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden.

Među njima bit će i naša najbolja klizačica Idora Hegel, koja je prošle godine osvojila treće mjesto, te Željka Krizmanić, Helena Pozojević i Boris Martinec, kojima će nastup pred domaćom publikom biti idealna prigoda za sticanje iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima Paliković - Gruden ovogodišnja Zlatna pirueta je značajna jer se održava u godini u kojoj Hrvatski klizački svez slavi 130 godina organiziranog klizanja u Hrvatskoj i 65 obljetnicu rada saveza. Zato će naši klizački djelatnici napraviti sve da dobrom organizacijom Piruete dobiju još jedan plus koji bi mogao biti presudan kada se na sastanku Izvršnog odbora Međunarodne klizačke federacije (ISU) u lipnju 2005. u Dubrovniku bude odlučivalo o domaćinstvu Europskog prvenstva 2008. godine.

Idora Hegel je rekla da je sve protivnice na ovogodišnjoj Pirueti pobjeđivala i da samo o njoj i njenom nastupu ovisi hoće li se popeti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Natjecanje na Zlatnoj pirueti počinje u petak, 12. studenoga u 13,45 sati nastupom plesnih parova, nakon kojih će muškarci izvesti kratki peogram, dok će klizačice sa kratkim programom nastupiti nakon ceremonije svečanog otvaranja u 18 sati. U subotu su na programu slobodni programi u svim konkurencijama, a nedjelja je po tradiciji rezervirana za Reviju pobjednika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara