Igor Pokrajac prije borbe karijere za Index podijelio australske dojmove: Idem po borbu večeri!

Igor Pokrajac prije borbe karijere za Index podijelio australske dojmove: Idem po borbu večeri!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Goran Babić

"SAVRŠENO sam spreman, idem po pobjedu i po nagradu za borbu večeri", poručio nam je iz Sydneyja Igor Pokrajac pred kojim je u subotu izazov karijere i druga borbu u UFC-ovom kavezu.

Iako je posljednjih osam godina proveo kao stalni sparing partner Mirka Filipovića, u daleku je Australiju otputovao kao član Croatian Top Teama, na ne Cro Cop teama. No, s Mirkom je u korektnim odnosima.

"Vidio sam ga i ovdje u Australiji. Izgleda spreman i nadam se da će pobijediti Bena Rothwella", objašnjava Pokrajac i dodaje:

"Posljednjih nekoliko dana trenirao sam sa Goranom Reljićem. On je dobro, kaže kako više nema nikakvih problema s leđima. Radio sam i s Elvisom Sinošićem koji je na mene ostavio dojam jako simpatičnog i korektnog dečka. Ne zna niti riječi Hrvatskog pa smo komunicirali na engleskom."

Znači da hrvatska delegacija trenira zajedno?

"Pa i ne baš. Ja sam većinu vremena proveo u dvorani Anthonyja Perosha. Sjajno smo primljeni i ugošćeni i jako sam im zahvalan na tome. Svi su jako ljubazni i gostoljubivi. Nije bilo problema sa sparing partnerima pošto smo na raspolaganju imali jako puno odličnih boraca koji ovdje treniraju, kako u stojci, tako i u parteru. Puno mi pomaže i moj trener boksa Goran Babić koji je ovdje sa mnom."

Još je samo nekoliko dana do borbe...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U srijedu ću odraditi još jedan trening i to je to. Onda je na redu skidanje kila i opuštanje prije borbe. Apsolutno sam spreman, moram još skinuti dvije ili tri kile što neće biti problem."

Je li bilo kakvih problema s ozljedama?

"Nikakvih, hvala Bogu. Jedini problem je bio taj što sam izgorio na suncu tijekom jednog obilaska grada. Moram to sanirati prije izlaska u ring, da ne bi bilo neugodnih situacija(smijeh)."

Jesi li saznao nešto više o svom protivniku Jamesu Te Huni?

"Pa zapravo i nisam. Sve što sam znao dok sam još bio u Zagrebu se pokazalo točnim. Radi se o opasnom borcu, snažnom dečku kojeg respektiram. Dobio sam još neke dodatne snimke njegovih borbi koje ću analizirati. No, ja sam spreman, odlučan i idem na pobjedu."

Australija te se prema tvojim riječima jako dojmila?

"Da, radi se o prekrasnoj zemlji i jako ugodnim ljudima. Oduševljen sam. Prvih par dana sam se prilagođavao zbog vremenske razlike, ali sam to uspješno prevladao. Nadam se velikoj podršci u dvorani koja je rasprodana za samo par sati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara