Igoru Štimcu maksimalna kazna od 1134 kune

IGOR ŠTIMAC kažnjen je nepravomoćno maksimalnom novčanom kaznom od 1134 kune, za kvalificirani oblik remećenja javnog reda i mira u lokalu "Capu" na splitskim Bačvicama, 7. rujna 2001. godine.

Incident se dogodio kada je Štimac s prijateljima slavio svoj 34. rođendan te se jako razljutio kada mu osoblje kafića nije ispunilo glazbenu želju. Član Upravnog odbora Hajduka potom je razbio čašu od čijih je krhotina jedan konobar lakše ozlijeđen. Štimcu se pridružio prijatelj Ivan Mustapić koji je, nakon što je razbio pepeljaru, šakom u nos udario vlasnika kafića Željjka Vidovića.

Sudac Prekršajnog suda u Splitu Ivan Dadić izrekao je istu novčanu kaznu Mustapiću kao i Štimcu. Edo Simonić, koji se za vrijeme incidenta uključio u naguravanje između Mustapića i Vidovića, osuđen je za obično remećenje javnog reda i mira, pa mu je izrečena kazna odnosno 567 kuna.

Protiv Štimca vodi se i kazneni postupak za prijetnju i teže ozljeđivanje Željka Vidovića. Naime, nakon nešto više od mjesec dana od incidenta u lokalu ˝Capu˝ Vidović je pretučen u Štimčevoj diskoteci ˝Masters Club˝ . Vidović je izjavio policiji da ga je Štimac zatvorio u WC i četrdesetak minuta tukao. Štimac je sve nijekao.

Privatno vještačenje pokazalo je da je Vidović od udaraca djelomice nagluh, što je teža ozljeda. Od vještaka sud je zatražio da napravi novo službeno vještačenje, no, i nakon godinu dana istražni sudac Davor Svalina još nije dobio zatražene materijale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara