Igrači Varteksa dovedeni do ruba egzistencije

VARTEKS je polusezonu završio kao trećeplasirana momčad s 28 bodova i plasirala se u polufinale Hrvatskog kupa. Ipak, igrači su vrlo nezadovoljni.

"Sada se nadam da će i drugi ispoštovati svoje obveze kao što smo mi svoje te da će se do 9. siječnja 2006. steći uvjeti za početak zimskih priprema pred nastavak proljetnog dijela prvenstva koje počinje 18. veljače 2006." - kazao je trener Varteksa Zlatko Dalić. 
 
Igrači su objavili priopćenje za javnost, koje objavljujemo u cijelosti.

Danas se nismo okupili da pričamo o nogometu i o velikom uspjehu najmlađe i najperspektivnije momčadi u zemlji već smo se okupili da preko vas - predstavnika medija izađemo u javnost sa stvarnom slikom i stanjem iza kulisa odnosno izvan terena. Naime, igrači su dovedeni do ruba egzistencije bez obzira što se često misli da smo financijski osigurani i da živimo na "visokoj nozi", a to uopće nije istina. Nemojte misliti ni da smo bahati ili da se u Varteksu mislimo obogatiti. Ne - naprotiv,  mi samo i isključivo želimo ono što nam piše u ugovorima i niti kune više (a ugovori postoje zato da se ispoštuju).

Učestala kašnjenja plaća uzrokovala su enormna dugovanja za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, poreze kao i za ostala davanja prema državi jer kao što je poznato kamate su velike a država ne pita da li je plaća bila ili nije.

Već od svake slijedeće plaće uzima nam se više ukoliko na vrijeme nismo platili doprinose.

Većina nas smo mladi dečki koje je, da vam budemo iskreni, život ispod reflektora povukao pa smo prema primanjima koja su nam ugovorima obećana, ušli u kredite čija nam otplata zbog kašnjenja plaća predstavlja veliki problem. Ove smo sezone ostvarili 9 pobjeda i jedan remi što se po pravilniku Kluba nagrađuje premijom. Međutim, ove sezone mi niti jednu jedinu premiju nismo primili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedeća stavka ovoga Priopćenja su ugovorne rate koje se trebaju isplaćivati dva puta godišnje. Međutim, za sezone 2003/04., 2004/05. te za tekuću sezonu nije isplaćena niti jedna ugovorna rata nijednom našem igraču.

Zaista ne znamo tko bi još uvijek imao volje i želje dolaziti na treninge, utakmice ili na bilo koji drugi posao da mu se toliko krše prava iz ugovora. Upravo iz navedenih razloga momčad se nalazi blizu odluke o neodlasku na dvoransko prvenstvo Hrvatske u malom nogometu što bi definitivno išlo na sramotu jednom renomiranom klubu kao što je Varteks i njegovoj upravi.

Mi više ne znamo kome se obratiti budući da imamo osjećaj da je i predsjednik Kezelj ostavljen u borbi s vjetrenjačama, obzirom na dugovanja koja mu je u nasljedstvo ostavila bivša uprava, tako da ne uspijeva riješiti niti tekuću problematiku.

Žao nam je što grad Varaždin, koji se ponosi klubom i to klubom koji mu je postao zaštitni znak u Hrvatskoj i šire, nije stao iza nas u ovim trenucima što nije prepoznao kvalitetu mlade i perspektivne ekipe Varteksa te pomogao konkretnom rješavanju tih problema. Ovime se ujedno obraćamo gospodarstvenicima grada i Županije koji su još uvijek voljni pomoći riješiti naše probleme kako bismo blagdane proveli u miru s našim obiteljima te kako bismo pripreme za proljetni dio sezone otpočeli na vrijeme ne razmišljajući o egzistenciji već isključivo o nogometu.

Stoga Varaždinci učinite nešto i stanite iza ove momčadi, pomognite nam da zajedno donesemo prvi trofej u Varaždin te da konačno skinemo s imena Varteksa epitet "simpatičnog provincijskog kluba".

I napomena za kraj: nitko od nas ne traži milostinju već samo i isključivo ono što nam ugovorom pripada a što bi nam priznali svi kompetentni sudovi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara