Igrači Varteksa nemaju za kruh, Ćiro odlazi u Austriju

IGRAČI Varteksa navodno plaće ne primaju od drugog mjeseca, a neki i duže. Uprava kaže da su računi blokirani od strane države, a Ćiro u isto vrijeme, osim s Hajdukom, koketira i s Austrijancima.

Kako saznaju 24sata od izvora iz Uprave kluba, igrači su ove sezone potpisali anekse ugovora kojima su se odrekli nerealno velikih godišnjih ugovornih obveza, a što im je vraćeno kroz povećanje plaća koje uopće ne primaju.

Navodno je jedan od igrača, otac dvoje djece, došao u klub tražiti 100 kuna jer nema za kruh. Predsjednik Kezelj je pak sada zaokupljen svojom kampanjom za gradonačelnika, a Uprava kaže da su računi blokirani od strane države zbog duga za porez.

Interesantno u cijeloj priči je to da obje strane potvrđuju da je barem dio igrača bio prisiljen koristiti usluge knjigovođe čiji su, kako kažu, namjerno krivi izračuni doveli do duga koji ih sada pritišće. O kome se točno radi, nitko nije htio reći.

U isto vrijeme Sportske novosti pišu kako je Ćiro boravio u Austriji gdje je službeno bio u izaslanstvu INA-e za pregovore s Irancima o velikom naftnom polju. Međutim, izgleda da se razgovaralo i o mogućnosti da sjedne na klupu bečke Admire, a spominje se i angažman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Hajduku sam se obećao, ali u nogometu se stvari mogu okrenuti svaki dan. Moj dolazak u Hajduk uopće nije siguran. Uostalom što će im trener kada tako sjajno guraju..." – rekao je Ćiro dodavši kako nema veze što gube kad će ionako osvojiti Kup, a vode i u prvenstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara