Ima se, može se: Mamić Marsoniji donirao 100 tisuća kuna

Foto: Ronald Goršić / Cropix

ZDRAVKO MAMIĆ donirao je hrvatskom niželigašu Marsoniji sto tisuća kuna kako bi pomogao klubu u teškoj financijskoj situaciji.

U Dinamo je stigla molba iz kluba za koji su nekada igrali Ivica Olić, Mario Mandžukić i Edin Mujčin, kojom traže financijsku pomoć od Mamića jer se klub našao u teškoj situaciji. Samo jedan dan bio je dovoljan da Dinamov izvršni dopredsjednik na račun Marsonije pošalje 100 000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Odnosi ova dva kluba uvijek su bili na visokoj razini, ali ovakvu gestu nam još nitko iz Zagreba nije napravio. Mamić je prepoznao težinu situacije u kojoj se klub nalazi i mi mu se od srca zahvaljujemo. Sto tisuća kuna puno znači ovako maloj sredini", rekao je direktor nogometne škole Marsonije Tadija Brnić, prenose službene stranice Dinama.

Dobrotvor ili manipulator?

Ovakva Mamićeva gesta nije ništa novo, poznato je kako "maksimirski šerif" često dijeli novac gdje god stigne, pa je tako u siječnju donirao gotovo 400 000 kuna GOŠK-u iz Gabele kada je s Modrima stigao u posjet svojim Hercegovcima tijekom zimskih priprema. Svojedobno je nudio pomoć i KK Ciboni, ali donirao je i 360 000 kuna za plaće odbojkaša Mladosti. Međutim, njegov "humanirarni" rad ne može proći bez pitanja javnosti "Čiji novac Mamić donira?". Iako se poklonjenom konju ne gleda u zube, kod Mamićevih darova treba biti oprezan.

Velike svote novca koje donira u svoje i u ime Dinama čine Mamića velikim humanitarcem i dobrotvorom, ali javnost bi voljela znati od kuda točno dolazi taj novac. Naravno, sa svojim vlastitim novcem može raditi što god hoće, ali Dinamo i dalje dobiva velika sredstva od Grada (građana Zagreba) i taj je novac (nažalost po ostale zagrebačke sportske kolektive) namijenjen samo aktualnom prvaku HNL-a. Dijeljenjem tog novca Mamić bi zapravo ispravljao nepravednu razdiobu sredstava za zagrebački sport, ali nikako ne bi bilo u redu da on bude taj koji odlučuje kome će novac pripasti. Ne zbog toga jer je to Zdravko Mamić, već jednostavno zato jer je to posao nekoga drugoga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara