Ime novog izbornika u utorak, kandidati Katanec, Ivanković, Kranjčar i Novoselac

Ime novog izbornika u utorak, kandidati Katanec, Ivanković, Kranjčar i Novoselac

NA SASTANKU Izvršnog odbora HNS-a rečeno je ono što smo očekivali. Još se ne zna novi izbornik. Stručna komisija jučer je anonimnom anketom profilirala četiri imena: Srečko Katanec, Branko Ivanković, Martin Novoselac i Zlatko Kranjčar.

Prema posljednjim informacijama čini se kako će ime novog izbornika biti poznato tek idući utorak. Naime, na današnjem sastanku odlučilo se tek o "finalistima" izbora.

Četvorica kandidata do utorka će razgovarati s komisijom koju će činiti Marković, Uljan i Friščić, koji će zatim objaviti tko je od navedene četvorke zaslužio biti hrvatski izbornik.

Tko je favorit? Navodno su Katanec, Kranjčar, Ivanković i Novoselac u istoj poziciji, prema izjavama s današnje pressica čini se da favorita nema.

Poanta press konferencije je u Markovićevim riječima: "Pretpostavljao sam do imenovanja neće doći danas, a to sam rekao i prije. Jučer je na sjednici Stručne komisije provedena anonimna anketa, svaki član je na papirić napisao ime svog kandidata. Danas je na sjednici Izvršnog odbora Miroslav Uljan objavio te glasove. Četvorica koji su ostali u utrci su: Kranjčar, Novoselac, Katanec i Ivanković. Nisam imao kontakta s nijednim od njih. S Ivankovićem ne znam može li biti kontakta (vezan je ugovorom za Iranski nogometni savez, op.a.). Nismo jedini ovakav slučaj u Europi: Njemačka, Nizozemska, Bugarska... 99% će imenovanje biti u utorak. Uz pet navedenih kriterija koje ste mogli pročitati u medijima, najvažniji kriterij je prisutnost na velikim natjecanjima. Jezgra momčadi je oformljena i ona će ostati takva."

O proširenju lige Marković je rekao: "Ići će se u proceduru, pa će se analizirati, usporedit ćemo se i s ostalim zemljama. Zasad je to samo prijedlog."

Osvrnuo se i na Barićev rad: "S aplauzom smo se rastali od Barića, ponuđeno mu je da ostane u HNS-u. Osniva se Komisija koja bi nadgledala mlađe kategorije, a tu će se naći mjesta za Ivića, Vukušića, Barića..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zorislav Srebrić je kao uvod u pressicu rekao da jučer nije bilo nikakvih konflikata na sastanku Stručne komisije.

Inače, na dnevnom redu su bila izvješća s nastupa A vrste i U-21 vrste na Europskim prvenstvima, te detalji natjecanja u svim ligama i dobnim kategorijama.

Izvješća s dva Eura su jednoglasno prihvaćena, a ciljevi su zadovoljeni. Premije su podijeljene u odnosu 60:40 između HNS-a i sudionika (igrači, stručni stožer).

Evo ukratko i ostalih zaključaka: 18.8. u Varaždinu je na rasporedu prijateljska utakmica s Izraelcima. Ako bude moguće, dan ranije će se ogledati mlade reprezentacije. Hrvatski Super kup igrat će se 17.7. na Poljudu, s početkom u 20:45. Ciklus za SP 2006 započinjemo 4.9. utakmicom s Mađarima na Maksimiru. Domaćini ostalih utakmica odredit će se naknadno.

I dvije zanimljivosti: Vlatko Marković je izabran za predsjednika Stručne komisije UEFA-e. Također, u 1. HNL će moći od sezone 05/06 igrati i amateri, ali moraju biti stariji od 23 godine.

Trakavica se nastavila, to be continued...

Matko Rak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara