Index doznaje: Cro Cop dobio ponudu da nastavi karijeru kao kečer u Japanu

Index doznaje: Cro Cop dobio ponudu da nastavi karijeru kao kečer u Japanu

Foto: Sportsnickel.com

INDEX doznaje iz izvora bliskom Crop Copu kako hrvatski borac ozbiljno razmišlja o tome da nastavi karijeru u Japanu. Naime, Mirko Filipović dobio je prije borbe s Nelsonom ponudu o nastavku karijere u japanskoj inačici wrestlinga, odnosno kečera.

Iako je riječ o malo drugačijim borbama od onih na koje je navikao, od jučer umirovljeni Filipović ozbiljno razmišlja da prihvati ponudu, a prema našim informacijama po nastupu bi dobivao 100 tisuća dolara.

Cro Cop je, podsjećamo, karijeru u UFC-u započeo 2007. godine pobjedom nad Eddia Sancheza. Nakon te pobjede zaredao je dva poraza, jedan od Gabriela Gonzage, a drugi od Cheicka Konga. Glasine o prekidu karijere započele su nakon borbe s Overeemom, ali Cro Cop nije odustao. Vratio se u UFC 2010. godine pobjedom nad Patom Barryjem, a Frank Mir i Brendan Schaub u preostalim borbama bez problema savladavaju našeg borca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije same borbe s Nelsonom bilo je jasno kako će Cro Cop teško pridobiti vodeće čelnike UFC-a na produživanje ugovora.S 37 godina na leđima, kao što je i sam rekao, prioriteti se mijenjaju i čovjek se pita ima li to sve smisla. Nažalost, sudbina je htjela da se Mirko od svojih navijača oprosti porazom, ali zauvijek će ostati zapisan kao borac koji je lijevim high - kickom slao protivnike u bolnicu, a publiku bacao u ekstazu.

Najveći uspjeh koji je Cro Cop postigao u karijeri zasigurno je osvajanje Grand Prix pojasa u Prideu, a povijesna borba protiv Fedora Emelianenka ostat će svima urezana u pamćenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara