Irski krvnik Hansson: Nakon utakmice Francuske i Irske plakao sam u svlačionici

Tekst: M.M.
Foto: AFP

STATUS četvrtog suca na Svjetskom prvenstvu ima dobro nam znani sudac Martin Hansson. U slučaju ozlijede ili bilo kakvog odustajanja prvog suca, on postaje glavni.

Hansson je, prisjetimo se, "izbacio" Irsku u kvalifikacijama ne dosudivši očito igranje rukom Tierryja Henryja prije postignutog gola s kojim su Trikolori izborili kartu za Mundijal. Mnogi novinari odmah su osudili čin Fife jer smatraju da takvom sucu na ovakvom natjecanju nema mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon sporne utakmice sjeo sam u svlačionicu i plakao. Ako uzmemo u obzir ostatak te utakmice, mogu reći da je to jedna od najboljih u mojoj karijeri. Ali, na kraju sam napravio veliku grešku i jako mi je žao", pokušao  se opravdati Hansson koji je zatečen kako se druži sa ostatkom sudačke plejade u Južnoj Africi.

40-godišnji Šveđanin smatra kako je sudački posao jako težak i kako suci ne bi trebali bit osuđivani nakon jedne pogrešeke, pa makar i tako sudbonosne.

"U utakmici sudac treba donijeti na stotine odluka i teško je postići da svaka bude točna. Bitno je svoje pogreške kasnije analizirati, samo tako možeš postati bolji", zaključio je Hansson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara