Isinbajeva ganja rekord u Londonu: Želi postati prva atletičarka s tri uzastopna zlata na OI

Foto: AFP

SVJETSKA rekorderka u skoku s motkom (5.06 m), Ruskinja Jelena Isinbajeva (29), postavila si je veliki cilj za sljedeću godinu - želi postići nešto što nije pošlo za rukom još nijednoj atletičarki u pojedinačnoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč svim dosadašnjim uspjesima, ne doživljavam sebe kao živuću legendu. Nijedna atletičarka u povijesti nije uspjela postati olimpijska pobjednica u trima uzastopnim igrama u pojedinačnoj disciplini. To je moj cilj. Tada ću postati legenda", izjavila je Isinbajeva koja ima zlatne medalje s Olimpijskih igara 2004. u Ateni i 2008. u Pekingu.

Ruskinja ima i dva svjetska i jedan europski naslov na otvorenom, te tri svjetska i jedan europski u dvorani. U posljednje tri godine, međutim, ostala je bez ijedne medalje na velikim natjecanjima. Uvjerena je, unatoč tome, da će sljedeće godine na Olimpijskim igrama u Londonu ponovno biti na nekadašnjoj razini kada je rušila svjetske rekorde kao od šale. U povijest se upisala kao prva i zasad jedina žena koja je skakala preko pet metara, u Londonu želi ispisati novu stranicu atletske povijesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara