Istraga o tučnjavi igrača Evertona i Middlesbrougha

Istraga o tučnjavi igrača Evertona i Middlesbrougha
DISCIPLINSKI odbor FA pozabavit će se uskoro "slučajem" tučnjave igrača na nedjeljnoj prvenstvoj utakmici Premier lige između Middlesbrougha i Evertona (1:1) na Riverside Stadiumu.

Incident se zbio potkraj susreta kad je napadač liverpoolske momčadi Duncan Ferguson nasrnuo na vratara domaćeg Middlesbrougha nastojeći mu, dok je ovaj ležao na travnjaku, izbiti loptu iz zagrljaja.

Najmanje dvanaestorica igrača, podjednak broj iz jedne i druge momčadi tada su se našli u klupku u kojemu je bilo teško razaznati tko koga udara i tko se od koga brani.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meč" je potrajao neko vrijeme, a kad su se duhovi koliko-toliko primirili sudac nije kaznio javnom opomenom niti jednog sudionika u incidentu, nego se zadovoljio pozivanjem "na razgovor" dvojice kapetana, kojima je "toplo preporučio da se njihovi suigrači klone bilo kakvih fizičkih kontakata do kraj susreta".

Iako su ga oni poslušali i završili utakmicu miroljubivo, to jest, podjelom bodova, slika tučnjave bila je viđena na malim ekranima u nedjeljnom TV-reportu što je bilo više nego dovoljno članovima Disciplinskog odbora FA da pokrenu postupak za utvrđivanje činjeničnog stanja.

Klubovima je, pak, dan rok do 2. veljače da podnesu Disciplinskom odboru pismeni opis svog viđenja incidenta, a nakon saslušanja svih sudionika u tučnjavi bit će objelodanjene kazne pojedincima i klubovima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara