Istraga zbog fašističkog pozdrava nogometaša Paola Di Canija

Istraga zbog fašističkog pozdrava nogometaša Paola Di Canija
TALIJANSKA specijalna policija (DIGOS) otvorila je istragu protiv nogometaša rimskog Lazia Paola Di Canija zbog navodnog fašističkog pozdrava, a danas je slučaj poprimio i političke konotacije.

Naime, po završetku rimskoga derbija u kojem je 6. siječnja Lazio sa 3:1 savladao gradskog rivala Romu, Di Canio je pozdravljao navijače Lazija i uzdigao ruku u navodni fašistički pozdrav. List "Corriere della Sera" objavio je sliku Di Cania s fašističkim ozdravom, a policija će pregledati sve tv-snimke kako bi utvrdila postoje li razlozi i za pokretanje krivičnog postupka za apologiju fašizma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu istragu otvorio je i Talijanski nogometni savez, te bi, utvrdi li se da je Di Canio uzdignuo ruku u fašistički pozdrav, mogao kazniti rimskog igrača s nekoliko utakmica neigranja.

Di Canio je izjavio kako nema nikakvih političkih znakova u njegovu veselju poslije utakmice, ali talijanski političari na razne načine tumače njegov pozdrav, a desnica bi ga htjela imati i na svojim izbornim listama na slijedećim regionalnim izborima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara