ITALIJA: CRAGNOTTI VIŠE NIJE VLASNIK LAZIA

Sergio Cragnotti više nije vlasnikom rimskog nogometnog kluba Lazio, a iz uprave su izašli i njegova kčerka Elizabetta i sin Massimo.

Lazio će sada preuzeti banke, a privremeni predsjednik Upravnog vijeća postaje odvjetnik Ugo Longo, dok će Luca Baraldi biti zadužen za ozdravljivanje klupskih računa. U novu upravu će ući i trener kluba Roberto Mancini, koji je odlično pripremio momčad, koja unatoč financijskim teškoćama polučuje odlične rezultate.

Cragnotti, koji je od 1992. bio vlasnikom Lazija kupivši ga tada za 24 milijarde lira, prestao je biti predsjednikom i vlasnikom u 22,30 sati u noći na subotu, kada je zaključen dogovor s bankama. U proteklih jedanaest godina Lazio je ima odlične rezultate, osvojivši jedno prvenstvo i dva talijanska kupa, te Kup UEFA.
Tekst se nastavlja ispod oglasaLazio je izložen s 88,1 milijuna eura duga, duguje i poreznom i mirovinskom fondu 104,8 milijuna eura, a za plaće nogometašima, koji ih ne dobivaju od lipnja prošle godine, treba platiti 16 milijuna eura. No, od televizijskih prava i ostalih prihoda od UEFA-e, treba u ovoj godini dobiti barem 40 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara