Italija: FIGC ograničava broj igrača izvan EZ

Talijanski nogometni savez (FIGC) odgodio je za sljedeći mjesec odluku o reorganizaciji natjecanja u profesionalnim ligama.

FIGC predlaže da se klubovima ograniči broj igrača iz Europske zajednice na tri, te da se druga liga proširi sa 20 na 40 klubova s tim da će biti podijeljena u dvije skupine. Također, prema prijedlogu FIGC-a, prvoligaško društvo bi umjesto četiri kluba na kraju sezone napustila dva ili tri.

Udruženje prvoligaša (Lega Calcio) protivi se tim prijedlozima, ali prema riječima predsjednika Udruženja, ujedno i direktora Milana, Adriana Gallianija ´postignut je određeni napredak´.

Ukoliko se i prijedlozi FIGC-a usvoje, u narednoj sezoni vrijedit će tek pravilo o ograničenju broja igrača izvan EZ-a, dok bi reforma sustava natjecanja bila odgođena za sezonu 2004/05.

Zanimljivo, prema tom prijedlogu FIGC-a, klubovi će smjeti angažirati igrača izvan EZ jedino ukoliko se prethodno riješe nekoga od dotadašnjih članova kluba izvan EZ, dok će klubovima u drugoj i nižim ligama biti zabranjeno imati igrače izvan EZ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara