ITALIJA: PERUGIA IPAK IGRA U NEDJELJU

U posljednjem trenutku, u petak, vlasnik i predsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša Perugije Luciano Gaucci povukao je svoje prijetnje o povlačenju kluba iz talijanskog prvenstva i najavio kako će njegova momčad igrati u nedjelju protiv Brescie. L

Gaucci je to najavio s otvorenim pismom te napomenuo kako ostaje i dalje pri svojem uvjerenju o potrebi povlačenja iz prvenstva ako predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Franco Carraro neće podnijeti ostavku.

No, ipak je svoju odluku stavio po strani nakon stalnih i "prije svega prijateljskih poziva predsjednika saveza talijanskih nogometnih klubova Adriana Gallianija" da odustane od povlačenja kluba iz prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U međuvremenu navijači Perugie predali su danas republičkom tužitelju toga grada, Nicoli Mirianu, prijavu-žalbu protiv nepoznatih zbog navodnih nepravilnosti u prvenstvu prve nogometne lige. Pretpostavka krivičnog djela je "prijevara u sportskom takmičenju". Navijači i predsjednik Perugie se žale na suđenje tijekom prvenstva i kažu da su bili oštećeni u gotovo svim utakmicama.

Odvjetnik Valter Biscotti, koji zastupa Odbor navijača Perugie, rekao je kako je "današnji nogomet korumpirao sliku jučerašnjeg nogometa". Navijači su sakupili do sada više od 5.000 potpisa za pokrenutu sudsku inicijativu.

(Hina) xst yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara