ITF kaznio hrvatsku Davis Cup reprezentaciju zbog prebrze podloge u dvoboju s Brazilom!

ITF kaznio hrvatsku Davis Cup reprezentaciju zbog prebrze podloge u dvoboju s Brazilom!

BRAZILCI su tražili diskvalifikaciju Hrvatske, no ITF je zaključio da je podloga bila takva da se na njoj ipak može igrati.

Hrvatski teniski savez je kažnjen oduzimanjem 2.000 bodova zbog prebrze podloge na susretu protiv Brazila u Zadru.
 
Uz bodovnu kaznu, Hrvatski teniski savez morat će platiti i novčanu kaznu, ali iznos zasad još nije poznat. Nedavni dvoboj za plasman u Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Brazila, od 19. do 21. rujna u sportskoj dvorani Višnjik u Zadru, odigran je na tvrdoj dvoranskoj podlozi koja je bila brža od dopuštenog limita...

- Postoji minimalna i maksimalna brzina podloge koju svaki domaćin u Davis Cup susretima mora poštovati. Podloga na susretu između Hrvatske i Zadra prekoračila je dopušteni limit – objasnila je Barbara Travers, glasnogovornica ITF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimivo je da je Brazil ITF-u uputio žalbu brog brzine podloge u kojoj je tražio diskvalifikaciju Hrvatske i prolaz Brazila u Svjetsku skupinu, te novčanu kompenzaciju. Disciplinska komisija odbila je taj zahtjev uz obrazloženje da se na podlozi, iako je bila prebrza u osnosu na standarde ITF-a, ipak moglo normalno igrati. Osim toga, Brazilski teniski savez nije na vrijeme podnio službenu žalbu. No, Brazilci se još uvijek imaju pravo žaliti na višoj instanci ITF-a.

Hrvatska je dosad imala 11.025 bodova na svjetskoj rang ljestvici Davis Cupa. Usprkos gubitka 2.000 bodova, i dalje će ostati na petom mjestu, ispred šeste Švedske.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara