Iva Majoli za Index: Baš kad sam se htjela vratiti tenisu, ostala sam trudna

Iva Majoli za Index: Baš kad sam se htjela vratiti tenisu, ostala sam trudna

HRVATSKI ženski tenis još uvijek se nije oporavio od odlaska Ive Majoli s profesionalne scene. Njezine nasljednice nema ni na vidiku i već smo prestali vjerovati da će neka Hrvatica ponovo podignuti prekrasni pehar pariškog Roland Garrosa. Ivu smo u blještavom izdanju, u pratnji zaručnika Stipe Marića, sreli na sportskom aerodromu Lučko, nedaleko Zagreba.

Njezina pojava nije nam uspjela promaći u moru okupljenih trendseterica, manekenki i ostalih crvenotepihača, iako je Ivu bilo bitno teže nagovoriti na kratki razgovor. Pristala je tek kad smo joj rekli da još zbog nijedne druge žene nismo gubili toliko živaca i dizali se usred noći kako bi pratili njenu borbu na terenima US Opena.

"Teško je govoriti o tenisu kad više ne igraš. Ali naravno da pratim zbivanja, to je uvijek negdje u meni. Kad me pitate koliko se toga promijenilo, zaista ne mogu ocijeniti bez izlaska na teren. Dosta je mladih, jakih Ruskinja. Stalno dolaze neke nove cure, nova generacija je u igri. Morala bih igrati da vidim kako bih se nosila s njima." -započela je Iva.

Čak je i Goran Ivanišević koji još uvijek nije kazao svoje konačno zbogom bijelom sportu te redovito igra Senior Tour ostao u čudu shvativši koliko su se neke stvari promijenile.

"Da, Goran je govorio o travi u Wimbledonu, nije mogao vjerovati koliko je podloga postala spora od vremena kad je on osvojio turnir. Što se ženskog tenisa tiče, čini mi se kako je konkurencija sada dosta jača. Drago mi je zbog Martine Higins, znam da ćete me to sad pitati. I ja sam, poput nje, imala želju da se vratim, ali taman kad sam je izrazila, ostala sam u drugom  stanju. No, ne žalim ni za čim." - priznala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi, iskreno, žalimo i uvijek se s posebnom radošću sjetimo dva sjajna pariška seta u kojima je tada 18-godišnja Hrvatica doslovno pomela švicarsku uzdanicu...

"Ja i Stipe sada se veselimo bebici, da kucnem u drvo, sve je u najboljem redu. Još ne znamo spol, ali uskoro ću i to zatražiti. Pa moram sobicu urediti..." - pričala nam je sva ozarena.

S obzirom na skori dolazak prinove, Iva ne može trenirati klince na svojoj teniskoj akademiji, ali je, uostalom kao i veći dio njezine obitelji, uključena u posao.

"Pri kraju smo s radovima, na jesen završava jedan program. Puno djece dolazi k nama, imamo par trenera, na jesen će doći i neki novi stručnjaci. Sve nadgledamo, ne brinite se." - zaključila je.

Dea Redžić
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara