Ivan Ljubičić na svom terenu

"DA, NA domaćem terenu, u mom krevetu i mom gradu..." - kaže Ivan Ljubičić, kao i obično susretljiv za razgovor iako je iza njega težak radni dan od pet sati "kopanja" po zemlji Monte Carla. Skoro da nikada do sada nije imao više vremena za "tranziciju" sa podloge na podlogu, posebno na zemlju.

"Već sam sedam dana tu, treninzi su naravno naporniji nego na tvrdom jer na zemlji se sve vrti oko fizičke pripreme. Umoran jesam ali to je samo trenutni efekt , imam dva dana odmora i onda ćemo vidjeti što smo napravili. Koljeno me ne boli, zdravstvenih problema nemam." - optimistično zvuči.

Prošle godine i uz kratkoću priprema ostvario je svoj najbolji plasman u Monte Carlu (četvrtfinale ) i ne samo to; bila je to najbolja sezona na zemlji. Osvojen Kup nacija u Duesseldorfu, četvrtfinale Hamburga i polufinale Roland Garrosa...

Dakle, na put u četvrtfinalu prošle godine mu je stao Gonzalez. Čileanac je ponovo tu, u istom dijelu ždrijeba, na istom mjestu. To je dio ždrijeba u kojem je i Federer(1), Đoković, Ferero. Do Gonzaleza vodi put preko pobjednika meča Monfils -Stepanek, pa iz toga vjerojatno Gasquet (ako prođe Verdasca koji je prije dvije godine ovdje svladao Federera u četvrtfinalu).

Sa Stepanekom Ljubo ima negativan skror. Jedini meč je odigran u Milanu 2005, na tepihu. Protiv Monfilsa ima 2-1, posljednji meč je dobio francuski tenisač na travi Queensa prošle godine.
 
"Dva potpuno različita igrača. Teško ih je sada procijeniti, prvi mečevi na zemlji zavise o tome tko se bolje spremio." - procjenjuje Ljubo protivnika u drugom kolu (u prvom je kao 7.nositelj slobodan).
Neće biti lako, uostalom nikada nije ni bilo....

M.J.
Foto: AFP
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara