Ivan Šuker: Otkazi reprezentativaca ravni su nacionalnoj izdaji

KAO BIVŠI sportski dužnosnik (predsjednik HKS-a ), a današnji ministar financija Ivan Šuker osjetio se pozvanim prokomentirati aktualna zbivanja u hrvatskom sportu, s naglaskom na odbojkaške i košarkaške krugove. Ministar koji se do 20. ovog mjeseca nalazi na odmoru u Crikvenici smatra događaje na relaciji Andrija Popović - Rade Malević velikom nesrećom za hrvatsku odbojku. Po srijedi su osobni inetersi i taštine;

"Trebalo je pustiti da reprezentacija ostvari što kvalitetniji nastup u što boljim okolnostima i ozračju, a onda da se neke stvari raščiste što je trebalo učiniti prije godinu dana. Kada sam bio predsjednik Košarkaškog saveza, te postao ministrom, odmah sam se povukao s mjesta sportskog dužnosnika jer sam bio svjestan da se neću moći u potpunosti angažirati na objema stranama."

"Trebalo je poštivati prije svega interes odbojke i reprezentacije, odnosno igrača, a ne osobni. A što se tiče košarkaša, oni su počinjali stvarati novu momčad u reprezentativnoj selekciji kada sam bio na dužnosti predsjednika saveza. Nama je - a meni u obiteljskom odgoju, posebice - na prvom mjestu nacija, obitelj i vjera. Želim reći da je čin odbijanja nekolicine naših košarkaških reprezentativaca nastupiti za reprezentativnu vrstu - kojima je, usput rečeno, tijekom rata omogućeno da odrađuju svoje ugovore igrajući košarku umjesto obveze obrane domovine - ravan nacionalnoj izdaji." - kazao je Šuker.

D.R.
Foto H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara