Ivan Vučinić 38., Žarko Galjanić 43. na Univerzijadi

NAŠ ALPINAC Ivan Vučinić osvojio je u veleslalomu 38., a biatlonac Žarko Galjanić 43. mjesto na 21. zimskoj Univerzijadi, koja se od 16. do 26. siječnja održava u talijanskom zimskom središtu Tarvisiu.

Student druge godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Ivan Vučinić, natjecao se u konkurenciji 92 studenta - skijaša i za pobjednikom je zaostao za 5.83 sekundi, dok je student četvrte godine Pomorskog fakulteta u Rijeci Žarko Galjanic u disciplini 12.5 km dohvatno osvojio 43. mjesto u konkurenciji 61 studenta - biatlonca.

To su po riječima glavnog tajnika Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza i šefa naše misije na Univerzijadi 2003. Davora Habljaka i najbolji rezultati koje su naši studenti - sportaši do sada postigli na igrama na kojima nastupa 1.500 studenata iz 50 zemalja svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, studentica treće godine Ekonomskog fakulteta u Rijeci Kladia Pavić nije se plasirala u drugu utrku na 10 km dohvatno, a zbog ozljeda na svjetskom prvenstvu u snowboardu, na border krosu nisu nastupila dva naša najbolja snowboardaša Sebastian Fleiss i Mihovil Brebrić, a iz istih je razloga od nastupa odustao i Nikša Madirazza.

Danas ne nastupa nitko od našiš studenata, a sutra će u slalomu nastupiti Ivan Vučinić, a u kvalifikacijama Snowboarda u disciplini HP (half pipe) Sanja Mladenovic.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara