Ivana Brkljačić brani boje hrvatske reprezentacije

IVANU BRKLJAČIĆ ove nedjelje (22. lipnja) u Istanbulu očekuje nastup za reprezentaciju Hrvatske na Europskom kupu - Prva liga.

Bit će to prava prilika da naša rekorderka u kladivu odmjeri snage s brojnim konkurenticama, jer će ovoga vikenda u različitim gradovima diljem Starog kontinenta nastupiti čak 45 bacačica u pet različitih skupina Europskog kupa (Superliga te po dvije skupine Prve i Druge lige).

Cilj Ivane Brkljačić je donijeti što više bodova našoj nacionalnoj vrsti, pri čemu će sigurno najviše pozornosti privući skupina Superlige u francuskom Annecyju, u kojoj će se boriti Bjeloruskinja Aksana Miankova (trenutno najbolja ove sezone), zatim Njemica Betty Heidler (aktualna svjetska prvakinja) i Kamila Skolimowska (bivša olimpijska pobjednica). Naravno, treba imati na umu da Ivanine rezultate neće biti lako uspoređivati s rezultatima ostalih kladivašica, budući da sve bacačice ipak neće imati potpuno iste uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji malo poznatih protivnica iz Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Grčke, Švedske, Turske i Srbije, hrvatska kladivašica ima daleko najbolji prijavljeni rezultat (75,08 - državni rekord iz 2007.). Natjecanje u Istanbulu počinje u nedjelju u 14.30 sati po lokalnom, odnosno u 13.30 sati po hrvatskom vremenu.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara