Ivanišević: Britanci ne mogu stvoriti dobre tenisače, samo bacaju novac

BIVŠI hrvatski tenisač i wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević kritizirao je Britanski teniski savez da ne stvara dobre igrače unatoč velikoj novčanoj moći.

Andy Murray je naslijedio Tima Henmana kao jedina prava engleska uzdanica za osvajanje wimbledonskog naslova, a Ivanišević misli da je jedan pravi, kvalitetan tenisač premalo za tako veliku zemlju s bogatim resursima.

"Murray ima dobre šanse za naslov ove godine, zapravo jako dobre šanse. Travnati tereni sve su sporiji i sporiji i njemu to odgovara. Sve ovisi o ždrijebu", izjavio je Ivanišević za Daily Post u Liverpoolu, gdje ovaj tjedan igra na turniru teniskih veterana.

"Mislim da Velika Britanija ima previše novca. Britanski savez raspolaže s 65 milijuna funti, a imali su samo Tima Henmana prije i sada Andyja Murrayja. Nešto očito ne valja u sustavu, jer je Velika Britanija ogromna zemlja.  Nitko mi ne može reći da im nedostaje talenta. U Hrvatskoj savez raspolaže s 200.000 funti, a što je to u usporedbi s britanskim sredstvima! Nešto se očito krivo radi", rekao je Ivanišević.

Skupski dobar primjer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao primjer dobrog Ivaniševićevog zapažanja Daily Post navodi primjer Kena Skupskog, 25-godišnjeg tenisača iz Liverpoola, koji je postao profesionalac tek prije 12 mjeseci.

Skupski je u proteklom razdoblju napredovao više od 1000 mjesta na ljestvici (danas 528. igrač na svijetu), čime je postao igrač koji je najviše napredovao u prošloj godini.

"Goran je u pravu, savez raspolaže s velikim količinama novca, ali ne dobiju ga svi. Neki igrači su financirani, ali neki ne. Ja primjerice imam vrlo limitiran budžet. Moram sam platiti trenera", rekao je Skupski.

Totalsport
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara