Ivanišević definitivno neće biti izbornik

Ivanišević definitivno neće biti izbornik

IAKO je predsjednik HTS-a Radimir Čačić prije nekoliko dana najavio kako će pokušati nagovoriti najboljeg hrvatskog tenisača svih vremena, Gorana Ivaniševića, da ipak preuzme kormilo naše Davis Cup reprezentacije, "Zec" je ostao čvrst i dosljedan u odluci da ne želi biti izbornik, doznaje Index.

Radimir Čačić je u razgovoru za Index kazao kako je u petak telefonski razgovarao s Ivaniševićem, koji je ustrdio da je njegova prvotna odluka o odustajanju od izborničke funkcije i dalje stoji, te kako se ne misli predomisliti.

"Ivanišević je ponovio čvrstoću svoje odluke koju je iznio ranije, a to je da nažalost ne može prihvatiti tu funkciju. Dao je do znanja da se ta njegova odluka više ne može stavljati pod znak pitanja." - kazao je Čačić u razgovoru za Index.

Zanimalo nas je tko će nakon susreta s Austrijom, budući da je Ivan Ljubičić na izborničko mjesto postavljen kao svojevrsno prijelazno rješenje, voditi aktualne Davis Cup pobjednike?

"Ljubičić će biti izbornik protiv Austrije, on je to nesumnjivo u stanju kao stručnjak i kao čovjek, a nakon toga ćemo u konzultacijama sa strukom i s timom vidjeti kako dalje. U svakom slučaju, nema nikakve drame." - kazao nam je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuli smo Radimiru Čačiću da se Ljubičić jasno odredio protiv prijedloga novi izbornik bude osoba koju on ne cijeni dovoljno, primjerice Saša Hiršzon.

"Logično je da takva igračka razina kakvu imamo željela da kapetan bude iz tog najelitnijeg kruga, ali sada kad više nemamo takvu mogućnost, to će biti ili Ljubičić ili netko drugi tko je na raspolaganju a prihvatljiv je. Naravno da će novi izbornik morati biti prihvaćen od svih reprezentativaca, to je sigurno tema o kojoj će svoje morati reći igrači i Savez." - zaključio je Čačić.

Hrvatsku reprezentaciju će tako u susretu 1. kola Svjetske skupine protiv Austrije od 10. do 12. veljače u Grazu kao igrač-izbornik voditi Ivan Ljubičić. A nakon toga? Pitanje je to na koje odgovor u ovom trenutku nema nitko.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara