Ivanišević i Karlović u drugom kolu Wimbledona

Ivanišević i Karlović u drugom kolu Wimbledona

HRVATSKI tenisač Goran Ivanišević pobijedio je u 1. kolu Grand Slam turnira u Wimbledonu 35. tenisača svijeta Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 7:6 (4), 6:2, pobijedivši tako u prvom susretu na njemu najdražem turniru od trijumfa 2001.

Iako je Ivanišević, rangiran kao 415. na svijetu, najavljivao da će ovo biti zadnji Wimbledon i kraj karijere, u dvoboju protiv izuzetno talentiranog Rusa Južnog najbolji hrvatski tenisač je prikazao igru s kojom je osvojio Wimbledon 2001. U 86 minuta dvoboja protiv Južnog ništa nije upućivao da bi se 32-godišnji Splićanin, od kojeg s obzirom na ozljede, izostanak treninga i samo dva dobijena i veliki broj izgubljenih dvoboja ove sezone nitko, pa ni on sam, nije ništa očekivao, mogao danas igrati zadnji meč u karijeri. Nije mu smetala ni kiša koja je čak triput prekidala dvoboj.

"Bilo je sjajno, pa prvi puta u karijeri sam već u 1. kolu igrao na ovom Središnjem terenu, sa kojeg sam prije tri godine otišao kao pobjednik. Kada dođeš na ovaj stadion ne možeš igrati loše, a mislim da ja danas nisam bio loš, možda malo nervozan, ali loš nikako", kazao je Ivanišević, dodavši kako se došao u Wimbledon oprostiti, ali i dobiti par dvoboja.

Već od prvog poena Ivanišević se postavio kao pravio majstor travnatih terena prema deset godina mlađem Rusu, koji se nije ni snašao, a već je gubio sa 3:0 u prvom setu, da bi nakon samo 23 minute bilo 6:3 za Ivaniševića. U drugom setu je Južni, očito impresioniran činjenicom da bi mogao biti zadnji Ivaniševićev protivnik, uspio doći do svoje igre, pa je drugi set otišao do 13. igre. Do 4:3 za Ivaniševića obojica su držali svoj servis, da bi potom Goran osvojio oba poena na početni udarac protivnika i poveo sa 2:0 u setovima. Ako su mnogi očekivali da Ivanišević neće imati snage za cijeli meč, treći set je ponudio i najbolju igru legendarnog hrvatskog tenisača koji je u tom setu imao 80 posto prvoga servisa, tri as-servisa, a iskoristio je obje ponuđene prilike za obrat za konačnih 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanišević je u cijelom dvoboju imao visokih 76 posto prvog servisa, 13 as-servisa i samo tri dvostruke pogreške, dok je ukupno osvojio 105 poena, 24 više od Rusa, sa čak 45 "winnera".

"Ovo će biti moj posljednji Wimbledon, no neka se moji protivnici ne nadaju da će lako protiv mene, još ću nekoga pobijediti. Zapravo, danas sam igrao moj najbolji tenis u zadnje tri godine, što je opet tipično za mene, sad kad odlazim u mirovinu. Wimbledon doista ne mogu uporediti s ničim na svijetu", kazao je nakraju Ivanišević, koji u 2. kolu čeka boljeg iz dvoboja Engleza Jamiea Delgada i Talijana Filippa Volandria.

U 2. kolo plasirao se i naš Ivo Karlović pobjedom 3:1 protiv Tajlanđanina Srichaphana. Karlović je Srichaphana svladao rezultatom 3:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara