Ivanišević ipak ostaje u hrvatskom tenisu

Ivanišević ipak ostaje u hrvatskom tenisu

ORGANIZACIJOM teniskog turnira PBZ Zagreb Indoors grad Zagreb konačno je uvršten na ATP kalendar. Rezultati naših teniskih velikana privukli su pozornost svjetske javosti, a obzirom da je turnir zamjenika predsjednika organizacijskog odbora pronašao u Milanu Bandiću, direktor Branimir Horvat znao je kako se neće "potrgati" tražeći sponzore.

U zagrebačkom hotelu Westin, Horvat je jutros potpisao trogodišnje ugovore o suradnji s glavnim sponzorom turnira, Privrednom bankom Zagreb i s medijskim pratiteljem, Hrvatskom radiotelevizijom, odnsno direktorima tih tvrtki Božom Prkom i Mirkom Galićem.

"U svijetu je običaj da financijske institucije pomažu vrhunske sportske događaje i stoga je namjera Privredne banke podržati svaki vrhunski sportski proizvod u Hrvatskoj. Sponzori smo Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog nogometnog saveza, a sada i velikog teniskog turnira u zagrebu." - rekao je direktor PBZ-a Božo Prka.

Ravnatelj HRT-a Mirko Galić bio je nešto rječitiji, a posebno je istaknuo kako će s ugovori za pravo otkupa ponuditi i mnogim stranim tv postajama.

"Izrazito mi je drago što će HRT još jednom biti posrednik između ljudi u dvorani i gledatelja ispred malih ekrana, kao i da će nastaviti s kvalitetnim televizijskim prijenosima." - dodao je Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovo je ustvrdio kako Zagreb nikada ne bi dobio ovako jak turnir da nije bilo Ivana Ljubičića i Gorana Ivaniševića, kao što nikada na Sljemenu ne bi gledali Svjetski skijaški kup da nije bilo Janice Kostelić i njezine obitelji.

Zagreb Indoors, turnir vrijedan 323.260 eura svoja vrata otvara 28. siječnja, a finale je najavljeno za 5. veljače. Mečevi će se igrati u zagrebačkim dvoranama "Bojan Stranić" (kvalifikacije 28. i 29. siječnja) i Domu sportova (glavni turnir od 30. siječnja do 5. veljače). Iz bogatog popratnog programa izdvajamo svečano otvaranje, na kojem će sudjelovati sudionici Davis Cupa iz starije i novije povijesti, zatim Players party, teniski vrtić, Vip tour te mnogo nagradnih igara za posjetitelje.
Komplet ulaznica za devet dana košta 430 kuna, dok se dok se cijene dnevnih karata kreću od 20 kuna za kvalifikacije do 100 kuna za polufinale i finale.

Napomenimo i to da će Goran Ivanišević, unatoč najavi odlaska iz hrvatskog tenisa, ostati na mjestu predsjednika organizacijskog odbora, što je indirektno potvrdio i njegov zamjenik na toj funkciji, Milan Bandić.

D.R.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara