Ivanišević: Pehar mora ostati u Hrvatskoj

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić prepustio je svoje mjesto predsjednika organizacijskog odbora Zagreb Indoorsa Goranu Ivaniševiću i time najavio novi veliki teniski događaj koji svoja vrata otvara 28. veljače. U zagrebačkom hotelu Westin na okupu smo još jednom mogli vidjeti Ivana Ljubičića, Gorana Ivaniševića, Marija Ančića, nedostajao je tek Ivo Karlović da elita bude potpuna.

Iako se nije razgovaralo o Davis Cupu, ponosa u zraku nije nedostajalo. Za stolom teniski velikani, ispred njih pobjednički pokali i još jedna slika za anale. Goran Ivanišević, kao i uvijek, nasmijao nas je do suza.

"Što sam ja to ovdje? Više nemam pojma što sam sve. Evo, Bandić me promovirao u predsjednika, ajde, da sam i ja predsjednik u nečemu. Član organizacije, član odbora, još samo fali da sam i šef press centra." - kazao je Goran nakon što mu je Bandić javno prepustio svoje mjesto. Tako je Bandić još jednom dobio toliko željeni pljesak, a Zagreb Indoors svog novog predsjednika u liku njegova trostrukog osvajača.

"Moja velika želja je da pehar Croatian Indoorsa sada Zagreb Indoorsa ostane u Hrvatskoj. Tradicija se mora nastaviti. Ispred mene je veliki izazov, želim napraviti jedan lijepi turnir i želim da i dalje dominiramo svjetskim tenisom. Što se tiče moje karijere, vraćam se svojim "starcima", nikakvi parovi ne dolaze u obzir. Došlo je vrijeme za naše nove, mlade igrače, koji zaslužuju pozivnice za ATP. Imamo sjajnog Marina Ćilića, tu je još nekoliko juniora, treba im dati priliku. Još bi kao novopostavljeni predsjednik pozvao sponzore, neka se ne srame doći, prijeko su nam potrebni." - kazao je Ivanišević, koji je znatno pomogao u lobiranju kod ATP-a da Zagreb dobije organizaciju turnira, čiji je termin ostao gašenjem turnira u Milanu i naknadnim odustajanjem Minska.

Kompletna hrvatska Davis Cup reprezentacija sudjelovat će na prvom ATP Zagreb Indoors turniru od 28. siječnja do 5. veljače. Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlović kao igrači, a Goran Ivanišević, kako smo već naveli, kao kodirektor turnira.

Naši teniski heroji iskazali su svoje veliko zadovoljstvo što je nakon sedam godina Hrvatska opet dobila organizaciju dvoranskoga ATP turnira.

Naime, Zagreb Indoors je nasljednik Croatian Indoorsa, turnira koji se 1996. i 1997. održao u Zagrebu, a 1998. u Splitu, dok je pobjednik sva tri turnira bio upravo Ivanišević.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić su također istaknuli obvezu da pokal prvoga pobjednika Croatian Indoorsa ostane u Hrvatskoj, a Ljubičić je kazao kako je ipak ekstremno malo vremena preostalo za organizaciju tako velikog natjecanja.

"Učinit ću sve da doguram do kraja ili barem blizu kraja, te tako dovedem gledatelje i sponzore. Neće biti lako u organizaciji jer je od dobijanja turnira do početka zaista jako malo vremena, ali vjerujem da Zagreb i Hrvatska to mogu" - istaknuo je Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagreb ima Svjetski kup u skijanju i veliki ATP turnir koji će, nadam se, imati dugu tradiciju održavanja i tradiciju hrvatskih pobjednika. Najveće zasluge idu direktoru Branimiru Horvatu koji je započeo sa najmanjim turnirima na Istarskoj rivijeri, a ustrajnim radom sada dogurao do ATP spektakla" - riječi su Marija Ančića.

Direktor turnira Branimir Horvat dodao je kako će se turnir organizirati u najvećoj zagrebačkoj dvorani, Ledenoj dvorani Doma sportova, a drugi će teren biti "dvojka" Doma sportova.

Budući da se termin kvalifikacija 28. i 29. siječnja poklapa sa završnicom ITTF stolnoteniskog turnira, Horvat je kazao kako će drugo igralište u te dane biti najvjerovatnje u Domu odbojke Bojan Stranić. Nagradni fond turnira je 323.250 eura, a rok za prijave igrača je 19. prosinca.

Predsjednik Organizacijskog odbora i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zadovoljan je što će Zagreb u siječnju biti domaćin tako velikih natjecanja poput slaloma Svjetskog skijaškog kupa i dvoranskog ATP turnira. Novaca će biti koliko je potrebno za dostojanstvenu organizaciju, a za to će se pobrinuti Grad Zagreb i brojni sponzori, kazao je na kraju Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara