Ivanišević: Ponosan sam i spreman

GORAN IVANIŠEVIĆ prošle je sezone otišao u zasluženu tenisku mirovinu. Priznaje kako se nije nadao da će nastupati u finalu Davis Cupa, u kojem se natječe od davne 1988. godine.

"O tome da bih mogao igrati u finalu počeo sam razmišljati tek u rujnu za vrijeme Senior Toura u Grazu. I evo me, sad sam ovdje, igram odličan tenis. Igram puno bolje nego prošle godine kada sam prestao. Vrlo sam sretan i ponosan što sam ovdje i nadam se da ćemo Bratislavu napustiti s ovim prekrasnim pokalom." - kazao je Goran Ivanišević nakon ždrijeba, a prenose službene stranice Davis Cupa.

Kako je Goran u odličnoj formi, postoje realne šanse da zaigra trećeg dana Davis Cup susreta.

"Nije na meni da odlučujem. Ja sam spreman i zato sam ovdje. Mogu igrati, ali odluku će donijeti izbornik Pilić." - dodao je Goran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran je u Davis Cupu debitirao u lipnju 1988. kao 16-godišnjak u Dortmundu. Na drugoj strani bila je reprezentacija koju je vodio današnji hrvatski izbornik Nikola Pilić.

"To je stvarno bilo davno. Sjećam se da sam odigrao dobar meč. Sada je on naš izbornik i mi igramo u finalu. Bilo bi sjajno da pobijedimo jer bi on postao jedina osoba koja je osvojila Davis Cup s dvije različite nacije. Drago mi je da sam poslije toliko godina još uvijek sudionik u Davis Cupu. U Indiji sam se dvije godine ranije zapravo pojavio prvi put, no tada nisam igrao." - kazao je Ivanišević.

Goranu je ovo sigurno posljednji Davis Cup nastup. Ipak, nada se da bi se na Davis Cupu mogao pojaviti kao trener, no to će morati dogovoriti s izbornikom Pilićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara