Ivanković: Ajax je najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti

Ivanković: Ajax je najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti

TEŠKO se ne složiti sa Profesorovim mišljenjem o Dinamovom protivniku u 1. kolu Kupa UEFA. Dinamo će 20. rujna igrati sa najtežim protivnikom iz petog "šešira".

> Dinamo na Ajax

> Ćiro: Ajax više nije onaj stari

> Trener Ajaxa: Dinamo je jak, ali mi prolazimo

> Ajax na pojačanja potrošio preko 21 milijun eura

"Svi dobro znamo da je Ajax četverostruki prvak Europe i jedna od najjačih europskih momčadi te svakako najteži klub koji smo mogli dobiti u našoj skupini, mada mislim da Blackburn ili Palermo ne bi bili bolji izbor. Ajax je momčad puna reprezentativaca, koliko znam trenutačno ih 15-ak igra za nacionalne selekcije svojih država. Ajaxova momčad je ogledni primjer kombinacije poleta i elana mladih igrača sa rutinskim iskustvom veterana; Jaap Staam, Olaf Lindenbergh, Edgar Davids (koji je slomio nogu i neće igrat, nap.a)

Dinamo će i protiv Nizozemaca jurišati

"Sigurno ćemo svjedočiti još dvjema spektakularnim utakmicama jer poznato je da Ajax igra napadački nogomet. Međutim  i mi smo puni elana i sa velikom željom ulazimo u ove dvije velike utakmice."

Ajax dvije godine zaredom ispao u trećem pretkolu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine se amsterdamski velikan na korak do Lige prvaka poskliznuo kod Kopenhagena, a ove godine ih je izbacila praška Slavija, iako je Ajax u uzvratu propustio mnoštvo izglednih prilika. Ivanković već za vikend odlazi u špijunsku misiju u Nizozemsku; "Pomoćnik Rajko Magić i ja ćemo ih snimati u nedjelju na domaćoj utakmici nizozemskog prvenstva protiv Groningena."

Inače, Ajax je furiozno krenuo u novo nizozemsko prvenstvo i u prva dva kola Eredivisie
pobijedio De Graafschap s visokih 8:1 i Heerenveen 4:1.

"Ajaxovo ispadanje od Slavije nije nam nikakvo ohrabrenje"

Dašak optimizma usprkos teškom ždrijebu  željeli su sugerirati novinar mišlju kako je Ajaxovo ispadanje od Slavije dokaz da se Nizozemcima može igrati. Ivanković se s tim ne slaže.

"To što je Ajax ispao od Slavije ne znači apsolutno ništa i moramo već jednom prestati podcjenjivati češke klubove koji svake godine igraju Ligu prvaka."

"Zaustaviti ćemo Huntelaara"

Dinamovi navijači se otprije tri godine itekako sjećaju Klaasa Jana Huntelaara koji ih je takoreći sam izbacio u utakmici Dinamo - Heerenveen u Uefinoj ligi. On se u međuvremenu nastavio razvijati, a sada je jedan od najboljih i najtraženijih  napadača u Europi, kojeg žele Juventus, Manchester i Liverpool. Postavili smo Ivankoviću pitanje misli da Dinamova obrana može izaći na kraj sa sjajnim napadačem.

"A zašto mislite da ne bi mogli, koju je to priliku Werder stvorio zahvaljujući našoj obrani? Mislim da će naši braniči zaustaviti Huntelaara."

Z.A.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara