Ivanković: Mi imamo moć, nemam si što zamjeriti

MALO je toga novoga trener Dinama mogao otkriti sviti novinara koja se okupila u Plavom salonu. U zraku se osjećalo da je Dinamo nadigrao momčad švicarskog prvaka, ali nedostajalo je sreće i koncentracije u ključnim trenucima da svoju dominaciju okruni pogotkom. Ali i pokoja bolja procjena stratega oko mogućnosti svojih igrača.

"Ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali odigrali smo odličnu utakmicu, imali veliki broj prilika i 90 minuta kontrolirali situaciju. Ponosan sam na našu igru i žao mi je što nismo imali sportske sreće koja uvijek čini veliki dio pri stvaranju rezultata i jednostavno je nemoguće promašiti ovoliko prilika i očekivati pobjedu. Da je barem Vukojević zabio ono što je trebao, pa da pravda bude zadovoljena", uzdahnuo je Dinamov trener pa se odmah nadovezao:

"Furiozno smo počeli, u prvih 30 minuta jurnuli smo prema golu, bilo je samo pitanje kad ćemo zabiti i prava šteta što nismo. No nastavili smo dalje kontrolirati susret, došlo je naravno i do određenih padova u igri, ali i tada nam je Basel opasnije prijetio samo iz prekida. Takve situacije je teško kontrolirati, ali moji igrači su uspjeli."

"Nemam si što zamjeriti"

"Zahvalan sam navijačima koji u trenutku dok ovo pričam i dalje navijaju na stadionu. Nadam se da i oni shvaćaju da je igra koju smo prikazali dostatan razlog za optimizam na putu prema našem krajnjem cilju. Naravno da je sada teža situacija nakon ovo remija, ali još su tri utakmice do kraja i ne vidim razlog zbog kojeg u naredne susrete ne bi ušli s jednakom željom i htijenjem."

"Skupina je naša izjednačena, radi se redom o jakim ekipama, ali mi imamo moć, znali smo da se sve do zadnjeg kola neće znati tko će u zadnji krug. Niti sebi niti svojim igračima ništa ne zamjeram. Protivnika smo dobro skenirali i sve je bilo u skladu s onim za što smo se pripremali. nisu nas s ničim iznenadili, čak niti s Ergićem na mjestu zadnjeg veznog. Moji igrači bili su dobro pripremljeni. Na prekide koje su Baselovo najjače oružje su dobro reagirali i s te sam strane u potupunsti zadovoljan."

Dinamov trener nije želio posebno isticati pojedince u modrim majicama koji su ga posebno oduševili ili razočarali, već se pozvao na htijenje, želju i maksimalan pristup koji su njegovi igrači iskazali.

"Kad igramo kod kuće prisutan je taj jedan psihološki aspekt. To su europske utakmice koje se dobivaju kad se prva polušansa ili šansa zabije, onda je sve puno lakše. Naš zadnji red bio je potpuno koncentriran, Vukojević i Pokrivač su u potpunosti zaustavili Eduarda i Chiperfielda te nas taj Baselov dvojac nije mogao ugroziti."

"Evidentan napredak od Ajaxa"

"Vidi se napredak u našoj momčadi od utakmice s Ajaxom. Naučili smo igrati susrete u kojima se mora težiti rezultatu. Naučili smo kontrolirati momčad i da nas ne iskontriraju. Također sam zadovoljan s igrom Hrvoja Čale koji je morao izaći zbog ozljede koljena kao i Didijevom predstavom iako je bio impresioniran, pokazao je da zaslužuje mjesto u prvih 11. Istina, premalo je koristio svoje sposobnosti u situacijama jedan na jedan gdje je vrlo jak, ali ipak ovo bila najveća utakmica u njegovoj dosadašnjoj karijeri i bio je pomalo impresioniran."

Profesor je na kraju istaknuo da je Basel trenutačno u najboljoj poziciji sa 4 boda, te izrazio zadovoljstvo s rezultatom Branna i Rennesa koji bio opet bio puno povoljniji da je Dinamo izvukao pobjedu.

Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara