Ivanković: Mlada momčad Dinama mogla bi biti problem

NAKON što je obznanio kako na Nowotnyja, Agića i Cvitanovića više ne računa, trener Dinama Branko Ivanković osvrnuo se na očekivanja od prinova u momčadi, s kojima je jutros održao prvi trening.

"To su mladi, potentni i vrlo perspektivni igrači. Pokazali su da imaju kvalitete i potencijal za Dinamo. Pred njima je puno rada i truda, ali ja sam tražio njihov dolazak i vjerujem u njih. Popunili smo i oplemenili momčad, kao trener sam dobio širi izbor igrača i veće mogućnosti.", rekao je zadovoljno Dinamov trener.

"Tadić je jedan centarfor koji je već na prvom treningu u kontaktima s loptom pokazao da je igrač i perspektiva za Dinamo. Isto vrijedi i za Pokrivača, Schildenfelda i Jerteca, a Sammira smo vidjeli i prije. Trebao nam je ofenzivni igrač kakvi su Sammir i Jertec. Moja je ideja da Pokrivač igra defenzivnog veznog, a sa Schildenfeldom smo dobili pouzdanog obrambenog igrača.", dao je Ivanković naslutiti uloge koje će novi igrači imati u momčadi.

S posudbe iz Kopra vratio se Zahora, no on će ostatak sezone provesti u Slaven Belupu, Chago se gotovo oporavio od ozljede i bit će spreman za nastavak sezone, kao i Lončarić, koji je imao manju ozljedu ramena.

"Rizik zbog ovako mlade momčadi preuzimam na sebe"

Uz rijetke izuzetke poput Zorana Mamića, Dinamo će sezonu nastaviti s vrlo mladom momčadi, a iako se radi o možda ponajboljim nogometašima Prve HNL, pitanje je jesu li spremni na europske izazove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivakonović priznaje da ta mladost ima i loših strana. "To bi mogao biti problem. Svi novi igrači imaju između 19 i 21 godine, a osim njih i otprije imamo velik broj mladih igrača. Međutim, ja preuzimam taj rizik da s takvom mladom momčadi ostvarim ambicije i ciljeve Dinama".

"Imamo mlade i poletne igrače i napravit ćemo sve da ih pripremimo za ono što ih očekuje. Ove sezone to je osvajanje domaćeg prvenstva, a slijedeće sezone možda i nešto više", nastavlja glavni strateg "Modrih".

Zadovoljstvo u stožeru "Plavih" moglo bi se povećati dovođenjem nekog zvučnog imena, a klupski glasnogovornik Neven Cvijanović ističe kako postoji mogućnost da Dinamo, ako mu se ukaže prilika, do kraja siječnja dovede jedno takvo na Maksimir.

Iako je Ivanković izjavio da je zadovoljan dovedenim igračima i da prijelazni rok smatra završenim, ne skriva kako bi ga obradovalo dovođenje vrhunskog centarfora.

M.Č.
Foto:M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara