Ivanković: Pripremali smo se za otvorenu igru Norvežana

KOCH, Etto, Drpić, Schildenfeld, Ćale, Sammir, Pokrivač, Vukojević, Modrić, Mandžukić i Balaban jedanaestorica su ratnika koje je danas profesor Branko Ivanković izdiktirao na zagrebačkom aerodromu Pleso pred odlazak za daleki i hladni Bergen.

Ti momci sutra navečer će pokušati pomrsiti račune norveškom predstavniku, kojemu je ovo posljednji vlak te pritom osigurati sebi mirniji nastavak natjecanja u skupini Lige Uefa.

Profesor Branko ne dvoji da će biti teško, ali se nada da njegovi momci mogu nastaviti s dobrim igrama u Europi kao i do sada

"Želja i pristup su ključni. Svjesni smo ozbiljnosti i kvalitete protivnika te znamo kako ćemo morati dati sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Ukoliko ćemo biti na razini kao u Amsterdamu problema ne bi trebalo biti", napominje Ivanković.

Norvežani u tamošnjim medijima najavljuju otvorenu igru, koja bi možda mogla pogodovati Dinamu

"Mi smo se upravo tako i pripremali. Znamo da je njima ovo posljednja šansa ukoliko žele proći dalje, stoga je nedvojbeno da će se otvoriti i pokušati napasti. Poduzet će veliki rizik, bit će puno agresivniji nego do sada protiv Rennesa i HSV-a. Gledao sam video zapise njihovih utakmica s Francuzima i Nijemcima i mogu uistinu reći kako su bili ravnopravan protivnik u oba susreta. Bit će teško, ali mi znamo kako se postaviti", napominje trener Dinama.

U Norveškoj najavljuju vrlo niske temperature  pa se postavlja pitanje kako će na tim radnim uvjetima svoj posao obavljati Dinamovi Brazilci, inače nenaviknuti na takvu hladnoću

"Mislim da je prije svega bitno kakav će biti teren. Odlučio sam upravo iz tog razloga u momčad uvrstiti Sammira umjesto Guele jer mislim da će jedan takav atipičan igrač, odnosno kreativac koji zna stvoriti višak, zadavati velike probleme obrani Norvežana. Možda će jedini mali problem biti skok igra, kojoj će igrači Branna nedvojbeno težiti. Oni inače ne igraju tako, ali znaju da će im to ovdje biti prednost. Mi se moramo postaviti tako da umanjimo njihov pritisak na bilo kakav način."

Ivanković nije nezadovoljan ni bodom, iako kaže, da bi pobjeda bila velika stvar

"Pobjeda u ovoj utakmici ne bi donijela nikakvu ekstra razliku, ali bi sigurno bila veliki iskorak u našoj borbi za nastavak natjecanja. S pobjedom bi bili vrlo blizu knockout fazi", dodao je za kraj Branko Ivanković.

V.B.
Foto:H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara