Ivanković: Problem nije u Kochovom vidu, nego u loptama

Ivanković: Problem nije u Kochovom vidu, nego u loptama

NAKON sjajne predstave u Bremenu, gdje je Dinamo u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka nadigrao Werder, ali ipak se vratio u Zagreb poražen, Plavi se vraćaju na nešto manje glamurozne travnjake Prve HNL. U petom kolu prvaci gostuju u Osijeku, a dan uoči utakmice, trener Dinama Branko Ivanković najavljuje je kao jednu od najvažnijih.

"Utakmica s Osijekom označena je kao jedna od najvažnijih. Očekuje nas momčad vrijedna svakog poštovanja. Ovog proljeća Osijek se konsolidirao i stvorio temelj današnjeg sastava, a napravio je i korak naprijed u smislu organizacije", rekao je Branko Ivanković, dodavši da je gledao utakmicu Hajduk-Osijek te da smatra da je Osijek, unatoč porazu, bio bolja momčad u tom susretu.

"Gostovanje u Gradskom vrtu želimo proći u skladu s našim ambicijama i ciljevima. Još je puno kola do kraja, ali ne želimo već sada gubiti bodove"- rekao je Ivanković, koji zbog ozljeda na Gradskom Vrtu neće moći računati na Šokotu, Carlosa, Vugrinac i Mikića. Najavio je i mogućnost da sutra u 20:05 priliku umjesto Sammira i Etta dobiju Guela i Buljat, dok je pod upitnikom i nastup Balabana, koji još ima problema s ozljedom, a zamijenio bi ga Tadić.

Jertec u Rijeku može samo na posudbu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare komentirao je i 25 tisuća eura, koliko bi navodno trebale biti premije igračima uspiju li izboriti plasman u Ligu prvaka: "Sve što znam o premijama vidio sam u novinama. Koliko pamtim, pisalo je da su premije za ulaz u Ligu prvaka 25 tisuća eura. Niti jedan igrač nije pitao za premije. Dečkima novac nije bitan jer dobro znaju da će im igranje u Ligi prvaka biti najveća premija".

Ivanković se osvrnuo i na transfer Jerteca u Rijeku o kojem se nagađalo u medijima: "Nitko s Kantride nije nam se javio. Kad to naprave, procijenit ću situaciju. No, u obzir dolazi samo posudba". Na posudbu će i Tomić, koji u Grčkoj pregovara sa Xanthijem. "Potrebne su mu utakmice, a na njegovoj smo poziciji dobro popunjeni. Ovo je najbolje rješenje", komentirao je Ivanković.

Nakon nekoliko loših procjena, pogotovo u europskim utakmicama, mnogi su počeli razlog greškama vratara Georga Kocha tražiti u vratarevom lošem vidu, no Ivanković tvrdi da problem nije u iskusnom Nijemcu, već u novim, sve bržim loptama: "U zadnjih nekoliko godina FIFA ulaže velika sredstva u istraživanja novih materijala koji loptu čine bržom i nezgodnijom za vratare, a cilj im je povećanje efikasnosti i atraktivnosti igre".

Foto:H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara